Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Četiri nagrade Međunarodnog festivala pozorišta za decu za teatar iz Podgorice
  „Bajka o ribaru i ribici“ najbolja predstava
  08.10.2016.

  Predstava „Bajka o ribaru i ribici“ Gradskog pozorišta iz Podgorice osvojila je Grand pri Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici.

  Osim nagrade za najbolju predstavu u celini, reditelju predstave Evgeniju Ibragimovu pripalo je priznanje za najbolju režiju.  Ljudmila Genze Konstatinova nagrađena je za najbolje idejno i tehničko rešenje lutaka u istoj predstavi, dok je glumcima iz Podgorice pripala nagrada za kolektivnu igru.

   4466_1.jpg

  Za scenografiju u predstavi „Badnej veče“ teatra „Karabaska“ iz Perma u Rusiji nagradu je dobila Vera Zadorozhnjaja, za muziku u predstavi „Patka, smrt i lala“ Ljubljanskog pozorišta nagrađena je Mitja Vrhovnik Smrekar. Džeremi Desbins je nagrađen za glumu i veštine manipulacije u predstavi „Neutabanim stazana“ pozorišta iz Kanade, a nagradu za glumu su dobili i Grigori Lajko iz Sankt Peterburga, Ivica Lučić iz Osijeka i Maja Salkić iz Sarajeva. Specijalnu nagradu za istraživanje u oblasti senki i papirnog lutkarstva Festival je dodelio Ombres Foles iz Kanade.

  Nagradu za životno delo „Mali princ“ dobili su kompozitor Zoran Hristić i Mimo Kutiki, italijanski glumac i reditelj.

  Za MFPD je bilo prijavljeno čak 234 predstava iz 53 zemalja, a za takmičarski program je izabrano 16. Mališani su uživali u predstavama iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Rumunije, Poljske, Kanade, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rusije i nastupima dece na trgovima, predavanjima, radionicama i izložbama u pratećem programu.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja