Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Oktobarski Urlik mladih 2016 – New Art Generation
  08.10.2016.

  U subotu 8. oktobra sa početkom u 20 časova, u Klein house, social bar & art gallery, Udruženje građana „UrLik” - Grupa za razvoj kulturnog aktivizma iz Subotice organizuje „Oktobarski Urlik Mladih 2016 – New Art Generation”.

  Urlik vam predstavlja umetnike.  Umetnici vam predstavljaju svoja dela.

  Branka Selaković (Beograd) - književnik i novinar Prvog programa Radio Beograda.  Diplomirala filozofiju na Filozofskom fakultetu, Univerzitet u Beogradu. Objavila tri romana: „Narcisi bojeni crno” (2006), „Kapija” (2009) i „Ljuta sam” (2011). Pesme i kratke priče Branke Selaković Milošević prevođene su na engleski, španski, nemački, indonežanski i norveški. Član je Udruženja književnika Srbije.

  Duško Krmpotić (Subotica) - rođen u Aleksandrovu kod Subotice gde je završio osnovnu i srednju školu. Studirao je u Zrenjaninu za Strukovnog inženjera tehnologije. Zbirka poezije „Žrtvene stepenice“ je prvo njegovo objaljeno delo.

  Sofija Živković (Beograd) - diplomirala na grupi za srpski jezik i književnost sa opštom lingvistikom na Filološkom fakultetu u Beogradu. Objavila je dve knjige poezije: „Sobe“, Matica srpska, i „Kafa u pet“, Balkanski književni glasnik. Treća knjiga, a u pitanju su zapisi o Beogradu, u pripremi je kod izdavača i očekuje se da izađe do kraja ove godine. Pojedinačne pesme iz „Kafe u pet“ prevedene su na mađarski, albanski, engleski, nemački, arapski i španski jezik. Trenutno dovršava svoju novu knjigu poezije, kao i roman, čiji nacrt je bio u najužem izboru za NIN-ovu književnu stipendiju 2015. Živi i piše u Beogradu.

  Stefan TićMi (Leskovac)- pesnik iz Leskovca. Prvi je preveo poeziju na znakovni jezik.  Rođen je na isti dan kada i Edgar Alan Po, ali umesto gavrana na njegovom ramenu čuči perut.  Ima 24 godine. U Subotici će se predstaviti performansom uz podršku Milice Stojanović i Đorđa Dimitrijevića. Performans je prilagođen licima sa oštećenim sluhom.

  Daša Gajić (Banja Luka) - rođena je 1988. godine u Banjoj Luci, gdje i danas živi.  Diplomirala je politikologiju kao studentkinja generacije na Fakultetu političkih nauka u Banjoj Luci, te završila master rodne studije na Univerzitetu u Novom Sadu (ACIMSI) i magistarski iz politikologije na Fakultetu političkih nauka u Banjoj Luci.  Takođe, završila je i master kurs „Gender Equality in the Nordic Countries” na Univerzitetu u Oslu (Norveška).

  OffGround (Subotica) - mladi muzičari iz Subotice (funky, swing, pop, rock, jazz i western) Tokom večeri će se prikupljati dobrovoljni prilozi za Ivu Zvekić kojoj je u aprilu ustanovljena leukemija. Iva se trenutno nalazi na odeljenju onkologije Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, a za njeno dalje lečenje neophodan je odlazak u Italiju. Troškovi lečenja, operacije i oporavka u Italiji iznose 100.000 evra. Ulaz besplatan.

   4467_1.jpg

  S.N.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja