Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.06.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Apsolutna sloboda preslikana na platno
  10.10.2016.

  „Treba govoriti o slikama, komunicirati međusobno o njima. Najhumaniji čin između čoveka i slike je neopisiv.” — Šandor Kerekeš Kes, likovni umetnik.

  U ponedeljak, 3. oktobra, u predvorju Otvorenog univerziteta, Šandor Kerekeš otvorio je izložbu radova, oličenje umetnika „Vojvođanskog likovnog kruga”, koji su svoju inspiraciju i nadahnuće pronašli u Etno parku „Majkin salaš”. Slike su nastale na 9. Međunarodnoj slikarskoj koloniji, 2015. godine na Paliću.

   4474_1.jpg
  Foto: Emeše Kavai

  Na inicijativu slikarke Ivanke Kenjereš, predsednice Udruženja „Vojvođanski likovni krug”, iz Kanjiže koje broji 22 člana, slikara i slobodnih umetnika, izložba je po prvi put održana u našem gradu sa ciljem da se kroz boje i crteže predoči žar kojim slike oplemenjuju prostor i posmatrače. Služeći se slobodnom tehnikom i tematikom, apsolutnom slobodom umetničke duše kreatora, na izložbi je predstavljen bogati zbir slika i prikaza pejzaža sa salaša.

  Međunarodna likovna kolonija na „Majkinom salašu” održava se svake godine, uz nesebičnu pomoć porodice Gabrić i okuplja brojne slikare i prijatelje iz Srbije, Mađarske, Makedonije, Hrvatske i okolnih zemalja.

  M.Z.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja