Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  ŽPK Spartak održao tradicionalne Palićke susrete planinara
  Pešačenjem do zdravlja
  13.10.2016.

  Sportsko rekreativna manifestacija „Palićki susreti planinara“, održana je 42. put tokom vikenda na Hajdukovu, na obali Ludoškog jezera, kod Sunjog čarde, odnosno Vizitorskog centra preduzeća „Palić-Ludoš“.

  4485_1.jpgU subotu, 1. oktobra, pešačenje učesnika počelo je na po dve staze, od kojih je kraća bila 13, a duža 20 km.

  Lep sunačan prvi oktobarski dan planinari Spartaka iskoristili su da stignu do vizitorskog centra JP „Ludaš-Palić“, gde ih je čekao tim za doček gostiju i pripremu planinarskog pasulja. Nešto kasnije, pridružila su im se dva puna autobusa subotičkih osnovaca.

  - Bilo je 330 učenika iz jedanaest osnovnih škola Subotice, Palića i Hajdukova. Uz njih, pridružili su nam se i planinari iz Niša, Makedonije, Surdulice, Sombora, Novog Sada, Beograda, Bečeja i drugih gradova.  Potom su predsednik ŽPK Spartak, Milan Ljubić i sportski direktor planinarskog saveza Srbije Iso Planić otvorili susrete. Kolona od 582 učesnika na čijem su čelu vodiči Zoran Vukmanov i Calbert Karolj krenula je put staza, prošli smo kroz Hajdukovo, a kod Majkinog salaša nekolicina učesnika je pokušala da se popne na veštačku stenu.  Deca su išla stazom, ali i trčala kroz šumu. Oni koji su išli na dužu stazu, odmarali su na obali jezera Tresetište - ispričao nam je Vitomir Marković, iz ŽPK „Spartak Subotica“.

  Ovogodišnje „Palićke susrete planinara“ kao veoma uspešne ocenio je i sportski direktor Planinarskog Saveza Srbije Iso Planić, i dugogodišnji planinar, učesnih brojnih planinarskih ekspedicija širom sveta.

  4485_2.jpg- Ovakve šetnje su ulaganje u zdravlje, dobro raspoloženje, a našoj celokupnoj zajednici daju populaciju koja je radno sposobnija, veselija i vedrija. Pešačenje u prirodi, pešačenje u okolini grada Subotice je zapravo manifestacija koju naš Planinarski klub godinama unazad redovno održava i ovo je bila još jedna prilika da se podsetimo da Planinarski klub Spartak našim sugrađanima nudi rekreaciju koja je svima nama dostupna, višestruko korisna i koja može da pruži priliku učesnicima da se upoznaju sa znamenitim prirodnim i kulturnim vrednostima u svom okruženju - istakao je Iso Planić.

  Po završetku „Palićkih planinarskih susreta“ organizovan je i izbor najbolje planinarske fotografi je, gde se na fotokonkurs prijavilo 19 fotografa- planinara. Pobednik je bio Đorđe Radulović a nagrade su dobili i Peter Kozma, Iren Bognar, Zoran Vukmanov, Calbert Karolj, Hodik Laslo, dok je kao najmlađi fotografplaninar nagrađena Bognar Nori.

  42. „Palićki planinarski susreti“ završeni su druženjem i kolom u kome je bilo planinara iz mnogih krajeva, a svi učesnici posebno su uživali u degustiranju specijalno kuvanog pasulja za ovu priliku.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja