Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Obrazovanje
  Nagrada za najviše standarde u radu sa đacima
  20.12.2013.

  Hemijsko-tehnološkoj školi Ministarstvo prosvete dodelilo najbolju ocenu za eksternu evaluaciju

  Hemijsko-tehnološka škola iz Subotice je od tri subotičke srednje škole, koje su do sada obuhvaćene eksternom evaluacijom, ocenjena najvećom ocenom, saopštili su iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

  450_1.jpg 

  Škola je dobila četvorku, prilikom spoljašnjeg ocenjivanja, od strane predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ostvarila 93 posto svih standarda koji su uključeni u vrednovanje, koje je urađeno 26. i 27. novembra.

  Hemijsko-tehnološku školu u Subotici, inače, trenutno pohađa 789 đaka, raspoređenih u 81 odeljenje, na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku.

  Jedna od oblasti koje se boduju prilikom spoljašnje evaluacije obrazovnih ustanova je i razgovor sa učenicima na temu, koliko su zadovoljni školom, radom profesora i organizovanjem nastave. Đaci Hemijsko-tehnološke škole su, tokom prošle godine, osvajali prva i druga mesta na republičkim i pokrajinskim takmičenjima iz hemije i neorganske hemije, na području rada tekstilstvo i kožarstvo, poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane, kao i prvo mesto u pružanju prve pomoći, pojasnila je Iboljka Đokić, direktorka Hemijsko-tehnološke škole.

  Četvoročlani tim spoljašnjih evaluatora vrednuje škole u sedam oblasti: školski program i godišnji plan rada, nastava i učenje, obrazovna podrška učenicima, postignuća učenika, međuljudski odnosi u školi i resursi.

  Od 30 standarda Hemijska škola je postigla 28 i ostvarila 93 posto svih vrednovanih standarda. Prilikom evaluacije intervjuisani su i roditelji đaka koji
  pohađaju školu, što je doprinelo dobijanju dobre ocene
  , navodi direktorka Đokić.

  Hemijsko-tehnološka škola u sledećoj školskoj godini planira da obezbedi 320 mesta za buduće srednjoškolce. Planirano je devet obrazovnih profila u 11 odeljenja na srpskom, mađarskom i hrvatskom nastavnom jeziku u obrazovnom profilu dizajner odeće – ogled, koji je verifikovan prošle godine.

  Učenici Hemijsko-tehnološke škole ističu da su zadovoljni radom profesora i atmosferom u školi i da se nisu razočarali prilikom odabira obrazovnog profila.

  N.Harminc

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja