Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Bibliotekari obeležili 126 godina rada
  Miljkovićeva „Banja Palić“ zavičajna knjiga godine
  18.10.2016.

  Knjiga „Banja Palić“ Dragutina Miljkovića proglašena je za zavičajnu knjigu godine u Subotici.

  Povodom 126 godina od osnivanja Gradske biblioteke u Subotici na svečanoj akademiji tradicionalno su proglašeni i najverniji čitaoci, nagrađeni su i dugogodišnji radnici, a zavičajnu knjigu predstavio je Mile Tasić, bibliotekar.

  4505_1.jpg
  Dragutin Miljković: knjigu nisam pisao za slavu, već za uspomenu!

  - Radi se o svojevrsnoj trilogiji, jer je Miljković prvo objavio knjigu „Mala gostiona“, zatim „Peščani vinski put“ i svoj rad je krunisao knjigom „Banja Palić“ i to na jezicima sredine.  Ovogodišnja zavičajna knjiga je celovito delo o Paliću koje sa puno podataka i ilustracija oslikava to naselje – rekao je Tasić.

  Nekadašnji rukovodilac predezeća koje brine o Paliću, Dragutin Miljković, nije očekivao priznanje za svoje pisano delo.

  4505_2.jpg
  Rokvić: nikada u strukturi zaposlenih biblioteka
  nije imala stručniji i obrazovaniji kadar

  - Veoma sam iznenađen, jer knjigu nisam pisao za slavu, već za uspomenu.  Imao sam veliku potrebu da ispričam iskustvo o 20 godina posvećenih Paliću i čuvanju tog turističkog bisera, ali sa idejom da to i nekome posluži – kaže Miljković.

  Za najvernije čitaoce proglašeni su Subotičani Olga Lompar, Ilona Šelken Sobonja, Janoš Salma, Ivana Piuković, Vanja Nikolić, Vivien Zita i Andrija Mandić.

  Bibliotekari su se zahvalili i koleginacama koje 30 godina rade, a to su Branislava Babić, Hedi Čipak Varadi, Eržebet Horvat, i za deset godina rada Katalin Biro.  Ujedno je otvorena izložba Sonje Vasić o zgradi biblioteke, izgrađenoj pre 120 godina.

  - Pred nama su veliki izazovi i puno rada da menjamo biblioteku i da uhvatimo kopču sa razvijenim savremenim bibliotekama.  Nadam se da ćemo uspeti. Planiramo brojne izložbe, a nikada u strukturi zaposlenih biblioteka nije imala stručniji i obrazovaniji kadar nego što je to sada. Nadam se da ćemo postati i mesto ozbiljnih istraživačkih radova i da ćemo uspeti da napravimo modernu i savremenu ustanovu za sve Vojvođane – rekao je Dragan Rokvić, direktor Gradske biblioteke.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja