Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Podrška Pokrajine završavanju investicija u Subotici
  24.10.2016.

  Rekonstrukcija Narodnog pozorišta mora biti završena, a Pokrajinska vlada će i ubuduće pomagati ekonomski razvoj Subotice i Palića, dok će prioriteti biti i nova angio sala u subotičkoj bolnici kao i otvaranje novih radnih mesta, poručio je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, u završenoj subotičkoj hali za investitore, koja bi Gradu trebalo godišnje da donosi oko 10 miliona dinara za zakup prostora

  4528_1.jpg

  Sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarao je u Gradskoj kući, početkom sedmice, o podršci za završetak započetih poslova u Gradu, dok je neposredni povod njegovoj poseti bio završetak nove hale u Privrednoj zoni Mali Bajmok, koja je namenjena investitorima zainteresovanim za ulaganja i otvaranje novih radnih mesta.

  Igor Mirović i Bogdan Laban, sa saradnicima, obišli su gradilište Narodnog pozorišta i novu halu u Privrednoj zoni Mali Bajmok, koja je izgrađena zajedničkim finanansijskim sredstvima Pokrajine i Grada Subotice. Nova hala je sagrađena na površini od 2150 kvadrata i već je spremna za budućeg investitora, a u njenu izgradnju uloženo je 115 miliona dinara.

  U novoj hali, na konferenciji za novinare, Mirović je rekao da će Pokrajina pomoći u finansiranju i drugih nezavršenih objekata u Subotici, da će pomoći dovođenju investitora u Privrednu zonu, Velike terase i Parka na Paliću, a podršku će dobiti i subotička Opšta bolnica, za opremanje nove angio sale.

  - Pored Subotice, malo koji grad u Srbiji može da se pohvali stopom nezaposlenosti manjom od 10 odsto, a zajednički zadatak Pokrajinske vlade, Vlade Republike Srbije i lokalne samouprave biće da nastave trend smanjenja nezaposlenosti.  Taj primer potvrdio je sinergiju i zajedničko investiranje Vlade Republike Srbije, Pokrajinske Vlade i lokalne samouprave, kao i spremnost i sposobnost da se investitori dovedu u Suboticu, koja ima spremne projekte. Prve rezultate moći ćete da vidite već sledeće godine, kada bude opremljena Bolnica sa angio-salom, nastavljeni radovi u Privrednoj zoni u Malom Bajmoku, kao i na rekonstrukciji Narodnog pozorišta, rekao je pokrajinski premijer Mirović.

  Gradonačelnik Bogdan Laban izrazio je zadovoljstvo povodom podrške za realizaciju započetih projekata i rekao da bi Grad od zakupa nove završene hale, trebalo od investitora da ima godišnji priliv od oko 10 miliona dinara.

  - Verujemo da će i građani biti zadovoljni ovim uspešnim projektom, koji je plod saradnje Grada i Pokrajine. Novoizgrađena hala će doneti oko stotinu novih radnih mesta, a to će obezbediti i priliv značajnih sredstava u bužet grada. Investicija je vredna 115 miliona dinara, a od tih sredstava 110 miliona je obezbedila Pokrajina, a pet miliona Grad Subotica.  Grad je finansirao izgradnju nove trafo stanice u vrednosti od 5.7 miliona dinara, koja će pokriti kapacitete električne energije za ovaj, ali i za okolne objekte. Imamo zainteresovane, potencijalne zakupce hale. Imamo tri potencijalna investitora, a neki od njih sarađuju sa "Amatekom", koji je već investirao u Slobodnoj zoni, istakao je Bogdan Laban.

  Pokrajinski premijer Mirović je nagovestio i pomoć i ekonomsku podršku u razvoju poljoprivrede, lokalnog ekonomskog razvoja, rekavši da ima i mnogo mogućnosti za pripremu zajedničkih projekata kada je reč o prekograničnoj saradnji.

  - Započeto se mora dovršavati. Subotici je potrebno Pozorište, koje će nastaviti da se gradi sledeće godine, ali je neophodno uraditi i reviziju projekta unutrašnjosti objekta, jer su za završetak objekta potrebna ogromna sredstva. U šestoj fazi sada sledi potpuno dovršenje zatvaranja objekta. Oko unutrašnjih radova, Grad će sačiniti sveobuhvatnu reviziju, u čemu mogu da pomognu gradska preduzeća, da se sagledaju moguće uštede, jer su predviđenim projektom planirana veoma velika sredstva da bi objekat mogao da bude u funkciji. To je neophodno i da bi se planirala potrebna budžetska sredstva za narednu godinu, za dovršavanje ove investicije, rekao je Igor Mirović u Subotici.

  Nada Harminc Karanović

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja