Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Varaličarenje u Bačkoj Topoli
  Pale mreže ribokradica za spas jezera
  29.10.2016.

  Povodom 60 godina od osnivanja prve ribolovačke organizacije u Bačkoj Topoli Ekološko udruženje ribolovaca „Jezero“ organizuje na Bačkotopolskom jezeru takmičenje u sportskom ribolovu – varaličarenju.

  Susret ribolovaca iz cele Vojvodine, Mađarske i Hrvatske održaće se u nedelju 30. oktobra, a organizatori će zapaliti na obali jezera mreže koje su sakupili u akciji hvatanja ribokradica.

  4546_1.jpg

  - Najavili su nam se i gosti iz Beograda, kao i proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić, inače strastveni ribolovac. Dodelićemo nagrade i priznanja najboljima. Još uvek nismo rešili problem ribokradica i u cilju rešavanja statusa jezera ćemo simbolično zapaliti njihove mreže – kaže Đorđija Zvicer, predsednik UO EUR „Jezero“.

  Udruženje je uz podršku ribolovaca iz Subotice, Kanjiže, Sombora, Apatina, Vrbasa i okoline, protestovalo pre tri godine sa porukom da jedino sprečavanjem krivolova i nekontrolisanog izlova jezero može biti spašeno propasti. Tada je rečeno da su iz odgovora na obraćanje ministarstvima i pokrajinskim sekretarijatima saznali da je jezero ribnjak, ali je utvrđeno da na toj teritoriji ne postoje registrovani ribnjaci, da pravni status jezera nije rešen i da niko nije nadležan za ovo jezero.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja