Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.06.2018. ?etvrtak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  U Velikoj većnici Gradske kuće, večeras na drugoj večeri džez festivala, nastupaju velike svetske zvezde
  Jazzik - večeras spektakl velikih džez zvezda
  28.10.2016.

  Internacionalni festival Jazzik, otvoren je sinoć 27. oktobra, u Dečjem pozorištu, a večeras, u Velikoj većnici, na Festivalu nastupaju velike svetske zvezde Yellow Jackets, Kochetov quartet, Nikoletta Szöke

  Ljubitelji džeza sinoć su imali privilegiju da u Subotici prisustvuju velikom džez spektaklu, koji je uspeo da dovede velike svetske zvezde džeza, dobitnike prestižne Gremi nagrade, pa je Subotica juče i danas, može se reći, centar džez događanja u Srbiji.

  4550_1.jpg
  NIKOLETTA SZŐKE QUARTET (HU)

  Da podsetimo, Festival organizuje Udruženje Jazzik, u saradnji sa Američkim kutkom, Dečijim pozorištem, Klein house-om, Muzičkom školom i brojnim drugim partnerima. Festival neguje mejnstrim pravac u džezu, obraća se širokoj publici i mladima koji još nisu imali prilike da se nađu na tako kvalitetnoj muzičkoj manifestaciji džeza. U okviru pratećeg programa Jazzik-a, održaće se izložba Foto Jazzik, autora Zdenka Štrickog i instrumentalne radionice u Muzičkoj školi. Prodaja karata za oficijelni deo programa vrši se u Američkom kutku. Komplet za dva dana košta 1000 dinara, a pojedinačne ulaznice za večerašnji događaj 650 dinara.

  Sinoć (27. oktobra) u okviru Koncertnog programa, na sceni Dečjeg pozorišta u 20 sati održan je promotivni nastup: džez odseka Muzičke škole Subotica i džez odseka muzičke škole „Josif Marinković“ Vršac, zatim Zabos Regina Band, a kasnije Koncert: Max Kochetov Quartet (SRB). Održane su i instrumentalne radionice u Muzičkoj školi, za saksofon -Maks Kochetov, za klavir - Sava Miletić, za kontrabas - Luka Veselinović i za bubanj - Peđa Milutinović.

  Večeras u 20 sati, u Velikoj većnici Gradske kuće je Koncert: Nikoletta Szöke Quartet (HU), a zatim u 22 sata koncert: YELLOWJACKETS (USA). Edukativni program će večeras od 17 sati početi u Muzičkoj školi, vokalnom radionicom - Nikoletta Szoke, a zatim instrumentalnim radionicama za klavir - Szakcsi Lakatos Robert, za kontrabas -Barcza Horvath Jozsef i za bubanj - Csizi Laszlo. U Velikoj većnici Gradske kuće od 18 sati je Jazz talk - Yellowjackets. Prateći program je ponudio izložbu umetničkih fotografija autora Zdenka Štrickog, nastalih na Jazzik festivalu prethodnih godina - Američki kutak (18-26. oktobar 2016.) & Klein House (27- 31. oktobar), Izložbu literature sa temom džeza (27.i 28. oktobar) - Američki kutak (Gradska biblioteka Subotica), Jam Session I (house band: Goran Evetović kvartet) - Klein House 27.10. od 23 sata - Jam Session II (house band: Goran Evetović kvartet) - Klein House 28.10.2016.  od 23 časa. Karte za koncertni program festivala se mogu kupiti u pretprodaji isključivo u Američkom kutku, tel: 024/673-580 (u radno vreme AC). Edukativni i prateći programi su besplatni za sve zainteresovane, a pokrovitelj Festivala je Ambasada SAD u Beogradu, Grad Subotica i Erste banka. Izvršni Producent Festivala Sanja Bunford, umetnički direktor Festivala Gabor Bunford i Savet Festivala Jazzik veoma su ponosni na subotički džez spektakl, koji će Subotičanima i večeras omogućiti da uživaju u umetničkom sadržaju poznatih velikih džez zvezda, pa ljubiteljima kvalitetnog džeza predstoji izuzetan doživljaj.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja