Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Počeli radovi na rekonstrukciji kablovske pristupne mreže u mesnoj zajednici Makova Sedmica
  Vrhunske usluge za oko dve hiljade meštana
  30.10.2016.

  U četvrtak, 27.oktobra, u mesnoj zajednici Makova Sedmica počeli su radovi na rekonstrukciji kablovkse pristupne mreže Izvršne jedinice „Telekoma Srbije” u Subotici, čija je vrednost oko 16 miliona dinara.

  Makova Sedmica se svrstava u jednu od tri najnerazvijenije mesne zajednice pored „Zorke” i „Peščare”, te će meštani čije će ulice biti pokrivene najsavremenijim „Telekomovim” uslugama, moći da koriste fiksnu telefoniju, set intertnet usluga, pa čak i uslugu IPTV.

  4553_1.jpg
  Radovi na rekonstrukciji kablovske pristupne mreže
  trebalo bi da budu završeni do kraja godine

  Ilija Markov, koordinator Izvršne jedinice „Telekoma Srbije” u Subotici, objasnio je da radovi u mesnoj zajednici Makova Sedmica podrazumevaju materijal, opremu, izvođenje i postavljanje uređaja najnovije generacije za pristup svim telekomunikacionim uslugama koje pruža to preduzeće.

  — Radi se praktično o proširenju fiksne telefonije, pristupu internetu koji će biti u proseku 50 megabita u sekundi, za poslovne korisnike brzine nisu ograničene, a tu su uključeni i multimedijalni sadržaji IPTV usluga, koja će nakon rekonstrukcije moći da se gleda bez problema i u digitalnom formatu u najboljem mogućem kvalitetu — dodao je Markov.

  Radovima na rekonstrukciji kablovske pristupne mreže u mesnoj zajednici Makova Sedmica obuhvaćene su ulice Ljermontova, Podujska, Celjska, Anke Butorac, Graničarska, Segedinska, Tetovska, Bračka, Krfska, 371. Nova i deo Majšanskog puta. Ilija Radaković, inženjer za planiranje pristupne mreže u „Telekomu Subotica” kaže da će biti prihvaćeni svi postojeći korisnici Makove Sedmice, kao i svi evidentirani zahtevi, do momenta planiranja izvođenja radova, odnosno oko 2 hiljade korisnika.

  U mesnu zajednicu Makova Sedmica samo tokom ove godine uloženo je preko 30 miliona dinara, što tamošnje rukovodstvo ocenjuje kao veoma pozitivno. Mirsad Nalić, predsednik Skupštine mesne zajednice Makova Sedmica kaže da je su pored radova „Telekoma”, u toku i vodovodni radovi u vrednosti od oko 9 miliona dinara, a da su u planu i investicije u vrednosti od oko 2 miliona dinara za obnovu sportskog terena, i druge.

  — Prezadovoljni smo ulaganjima ove godine u našu mesnu zajednicu. Što se tiče „Telekoma” građani i dalje mogu da se prijave kod nas u prostorijama mesne zajednice, kako bi postali korisnici novih mogućnosti koje nam se pružaju. Imamo još uvek dosta ulica gde građani nemaju čak ni fiksne telefone, a kamoli internet i zato nam mnogo znači što će ovim radovima biti pokrivena trećina Makove Sedmice — ističe Nalić.

  Prema rečima nadležnih u Izvršnoj jedinici „Telekoma Srbije” u Subotici, radovi na rekonstrukciji kablovske pristupne mreže u mesnoj zajednici Makova Sedmica, trebalo bi u zavisnosti od vremenskih uslova da budu završeni do kraja godine.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja