Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.06.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Privreda
  Maja Gabrić Stipić, vlasnica preduzeća „Mali talenti” doo iz Subotice, kandidat za privrednu nagradu „Žena zmaj”
  Briga o deci i talentima je najveće blago
  08.11.2016.

  • Gradimo kompetentnije i srećnije društvo, preko ličnog razvoja deteta i njegove porodice, poruka je Maje Gabrić Stipić koja je uvrštena u najuži krug kandidatkinja za prestižnu privrednu nagradu, desete jubilarne dodele priznanja „Cvet uspeha za Ženu zmaja”
  • Za svoj projekat „Vrtić na daljinu”, Maja je dobila drugu nagradu, na lokalnom takmičenju za najbolju biznis inovaciju, a trenutno učestvuje i na nacionalnom takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju.

  4590_1.jpg
  Maja Gabrić Stipić - Razvoj deteta je
  temelj zdrave porodice

  Na ideju da započne sopstveni biznis, Maja Gabrić Stipić, master psiholog, a trenutno je i na doktorskim studijama, odlučila se 2012. godine, želeći da svojoj i drugoj deci u Subotici pruži maksimalno podsticajno mesto i kvalitetnu uslugu vrtića.

  Maja je otvorila vrata vrtića „Mali talenti “, osnovanog kao preduzeće, u junu 2013. godine, a osnovna delatnost mu je dnevna briga o deci. Vrhunsku brigu o deci vodi Maja i njen tim od šest zaposlenih vaspitačica, koje se staraju o 50 mališana, podeljenih u pet vaspitnih grupa, u kojima su deca od jedne do sedam godina starosti. U timu je i 10 saradnica, različitih profesija, logoped, pedijatar, pedagog, psiholog, učitelj, vaspitać, ekonomista, knjigovođa, pravnik i akademski umetnik.

  Sanja Popović Pantić, predsednica UPŽ Srbije, definisala je ko može da stekne titulu „žene zmaja”, ocenjujući da je to svaka žena u Srbiji, koja „stiže sve”.

  —Žena zmaj, koju mi promovišemo ovogodišnjom nagradom „Cvet uspeha za ženu zmaja”, je ona koja svojim kvalitetima i izutenim preduzetničkim naporima , uspela da napravi ozbiljno preduzeće, a svojim radom i zalaganjem pokazuje, da su srpske preduzetnice jake, sposobne i izuzetno posvećene biznisima koje vode, a u Srbiji ih ima mnogo. Zato je glavna nit koja ih spaja „biznis sa dušom”, jer upravo tako pristupaju poslovanju, istakla je Popović Pantić.

  Kada je u pitanju Maja Gabrić Stipić, navedenim činjenivcama se može dodati i dodatna briga te preduzetnice za svojih troje dec, sinove Andreju i Relju i kćerkicu Mašu, koji sa suprugom Gordanom Stipićem,diplomiranim ekonomistom, podrškom pomažu Maji u njenim preduzetničkim aktivnostima.

  Svoje profesionalno znanje iz oblasti dečje psihologije i savetovanja, Maja je upotrebila za kreiranje kvalitetnog programa, kako bi obezbedila maksimalnu uslugu porodicama koje smatraju, da je rani razvoj dece od izuzetnog značaja. Sa svojim timom organizuje radionice i predavanja za roditelje, dodatne radionice za decu, porodično savetovanje i terapiju, a u izradi je i web sajt „Vrtić na daljinu”, koji će porodicama pružiti on-line podršku stručnjaka.

  Razvojem projekta „Vrtić na daljinu”, Maja veruje da će biti u prilici , da tokom narednih godinu dana bude podrška i da pomogne mnogim porodicama, ali i koleginicama iz struke. Veruje da će ovaj posao i omogućiti nekim ženama da se zaposle na poslovime on-line podrške, kao i ćena sa invaliditetom, žena u trudnoći, mlade majke i žene bez radnog iskustva, starije žene sa iskustvom , a kojim aje teško da fizički obavljaju vaspitački posao, na klasičan način.

  Za taj projekat, Maja je dobila drugu nagradu, na lokalnom takmičenju za najbolju biznis inovaciju, a trenutno učestvuje i na nacionalnom takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju.

  —Vrtić pruža uslugu boravka dece koja obuhvata: kompletno organizovan vaspitno-obrazovni rad sa decom, nadzor od strane stručnih vaspitača i medicinskih sestara, ishranu i dnevni odmor. Nastojimo da pružimo visoko kvalitetnu uslugu. Svi vaspitači su edukovani po Montesori pedagogiji i posebnom NTC sistemu učenja, razvijenom u okviru MENSE. Ovi programi se koriste u svakodnevnom radu vrtića, u cilju maksimalnog razvoja intelektualnih sposobnosti kod dece, osamostaljivanja i optimalnog razvoja svih funkcija i sposobnosti. Specifičnost je i kontinuirani rad psihologa sa decom, u cilju otkrivanja i negovanja talenata, otklanjanja poteškoća u razvoju i pružanja podrške maksimalnom napretku deteta. U vrtiću se uči engleski i mađarski. Planiramo, da i svako dete koje završi ovaj vrtić bude dalje praćeno kroz školovanje, u cilju efikasnijeg daljeg razvoja, podrške u efikasnijim načinima učenja, donošenju odluka vezanih za buduće zanimanje, pripreme za takmičenja i drugih aktivnosti.Važno nam je i da se kod dece, u najranijem uzrastu, podstiče maksimalni razvoj intelektualnih, emocionalnih i socijalnih veština. Vrtić “Mali talenti” se zalaže, da kod svakog deteta otkrije i neguje talente, razvija veštine i podstiče individualnost. Cilj nam je da budemo partneri porodice, na putu odrastanja dece i sazrevanja i da pružimo podršku u stimulaciji razvoja dece, kaže Maja Gabrić Stipić za Subotičke novine.

  4590_2.jpg
  Subotička privrednica Maja G. Stipić u najužem
  izboru za prestižnu nagradu „Žena zmaj”

  Prošle godine, nakon odobrenih sredstava Regionalne razvojne agencije, radila je na usavršavanju stručnog kadra, iz oblasti „Montesori” obrazovanja, zasnovanog na podsticanju samostalnosti i individualnosti deteta.

  Maja se kao preduzetnica i majka troje dece, svakodnevno trudi da balansira svoje vreme i energiju između poslovnih i porodičnih obaveza, a smatra da je najvažnije biti posvećen poslu i imati pozitivan stav.

  —Pozitivnost nas vodi putevima na kojima u svemu vidimo bolju stranu, a poteškoće samo kao novi zadatak za rešavanje, što je i krucijalna realnost ne samo u poslovanju, nego i u životu, kaže Maja Gabrić Stipić za Subotičke novine.

  • Prošle godine, nakon odobrenih sredstava Regionalne razvojne agencije, Maja Stipić radila je na usavršavanju stručnog kadra, iz oblasti „Montesori” obrazovanja, zasnovanog na podsticanju samostalnosti i individualnosti deteta.

  Cvet uspeha za Ženu zmaja

  Ministarstvo privrede duži niz godina podržava realizaciju manifestacije Cvet uspeha za Ženu zmaja, kao važnu inicijativu za afirmaciju ženskog preduzetništva i razvoja budućih generacija uspešnih poslovnih žena.Edukacije za otpočinjanje biznisa prošlo je 4400 žena, osnovano je 10 partnerskih organizacija Udruženja poslovnih žena Srbije, a do sada je 97 žena u Srbiji dobilo priznanje „Cvet uspeha za Ženu zmaja”


  Investicije u žensko preduzetništvo

  —Pojavila se nova energija u vazduhu, koja motiviše mlade žene za preduzetničke vode i na polju tehnološkog preduzetništva. Investitori su to prepoznali i ove godine uložili 50 miliona dolara u start up-ove iz Srbije. Žene se pozicioniraju kao kao osnivači i suosnivači u sektorima, u kojima ih nikada pre nije bilo, svi kreću iz Srbije i uspevaju da budu operativne i profitabilne, kaže Olivera Popović, potpredsednica Udruženja poslovnih žena Srbije.

  Vredan tim Srbije

  Manifestaciju „Cvet uspeha” dobitnice nagrade „Žena zmaj” smatraju dodatnom energijom i podrškom da su izabrale pravi put kao preduzetnice. Preduzetnice smatraju sebe vrednim timom Srbije. Nagradam se nisu nadale, a kada je njihov rad prepoznat kao inovativan, doživljavaju poštovanje i uvažavanje i u svom okruženju, zbog svoje istrajnosti.

  Nada Harminc Karanović

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja