Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Građani u strahu od Subotičanina koji zlostavlja životinje
  Vazdušnom puškom pucao u psa
  12.11.2016.

  Policija je po prijavi Udruženja „Anima“ identifikovala muškarca starog 67 godina iz Subotice, podnela krivičnu prijavu protiv njega i oduzela mu vazdušnu pušku kojom je pucao u psa nakon čega je mešanac iskrvario i preminuo.

  U policiji kažu da je o svemu obavešteno i Osnovno javno tužilaštvo.

  4605_1.jpg 

  - Biće podneta i prijava Prekršajnom sudu u Subotici zbog sumnje da je izvršio prekršaj zakona o oružju i municiji – kažu u policiji.

  Prema nezvaničnim informacijama, ovaj Subotičanin je izjavio da je pucao jer je branio prolaznicu od čopora pasa, međutim, pas je imao vlasnike, bio je star i veoma umiljat.

  O kakvom se čoveku radi i zbog čega se Subotičani boje da svedoče o njegovim postupcima? U „Animi“ kažu da je reč o višegodišnjem zlostavljaču i ubici pasa i mačaka.

  - Pas je pronađen na ulici u veoma teškom stanju. Odnet je kod veterinara, ali je ubrzo uginuo od posledica krvarenja izazvanih ranjavanjem iz puške. Ubrzo smo saznali da je pas pobegao iz dvorišta kuće čiji su ga vlasnici udomili iz azila. Bio je vakcinisan, čipovan, umiljat i omiljen među ukućanima. Na njega je pucano iz crvenog automobila i znamo da je to učinio C. L. koji nosi pušku u automobilu i često puca na mačke i pse, pokušava da ih gazi svojim vozilom, i baca otrov na ulice – kaže Sabina, aktivistkinja „Anime“.

  Nakon što su završili svoju istragu, aktivisti koji pomažu napuštenim životinjama, podneli su krivičnu prijavu policijskoj upravi. Za sve što su saznali o ovom čoveku i njegovim nečasnim postupcima, na osnovu tvrdnji onih koji se plaše ovog Subotičanina, trebaju im i konkretni dokazi i svedoci.

  - Svi se boje da svedoče, ali molimo sugrađane da nam se jave i da se zajedno pravnim putem borimo protiv ovog čoveka. Puška mu je oduzeta, ali on ima i druge načine da se iživljava nad životinjama, a bojimo se da ni prema ljudima ne bi bio drugačiji – kažu u „Animi“.

  OJT je dobilo prijavu protiv lica koje je pucalo iz vazdušne puške. Svi detalji iz prijave će biti provereni, kao i da li je C. L. imao dozvolu za oružje, ali prema nezvaničnim informacijama, u toj prijavi nema podataka da je pas ubijen.

  U slučaju da se utvrdi da su svi navodi iz Udruženja tačni, biće pokrenut krivični postupak i ovom Subotičaninu preti novčana, ili kazna zatvora do jedne godine. U Subotici nije zabeležen nijedan sličan slučaj i još niko nije išao u zatvor zbog zlostavljanja životinja.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja