Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.06.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  U Kongresnom centru „Velika terasa” na Paliću otvorena je finalna izložba likovnih amatera Vojvodine
  Laureat Slavica Suturović
  12.11.2016.

  Finalna izložba radova, ostvarenih stvaralaštva ruku 159 likovnih amatera, umetnika Vojvodine, otvorena je u Kongresnom centru „Velika terasa” na Paliću, u nedelju 06. novembra i trajaće do 16. novembra 2016. godine. Izložbu je upriličio veoma zanimljiv kulturno umetnički program u kojem su učestvovali tamburaši HGU „Festival bunjevačkih pisama” pod dirigentskom palicom profesorice Mire Temunović, mlade solistkinje i frulašice Milja Cvijetić i Violeta Radić, zatim gajdaš Augustun Žigmanov, recitatori Livija Karponjai i Balaž Atila i vokalna solistkinja Violeta Radić, učenica Muzičke škole u Suobotici, smer tradicionalno pevanje u klasi profesorice Tamare Štricki Seg.

  4606_1.jpgLikovni susret na Paliću otvorio je Savo Mučibabić, sekretar Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine. Izložba je adekvatno organizovana na reprezentativnom nivou, čijem je kvaltitetu i zanimljivosti doprinela i opremljena Kongresna sala.

  Stručni žiri, u sastavu Tatjane Dimitrijević, akademskog slikara iz Sombora, Šandora Kerekeša, slikara iz Subotice i Save Stepanova, likovnog kritičara iz Novog Sada, pažljivo je pregledao sve radove i na osnovu jasnih i određenih kriterijuma kojima su se članovi žirija rukovodili prilikom ocenjivanja, doneli su sledeće odluke:

  Pohvale su dodeljene sledećim likovnim umetnicima: Janku Lacu iz Zrenjanina, Snežani Davidović iz Kule, Milanu Momčiloviču i Mariji Turkalj iz Sombora, Dragoslavu Jovanoviću, Srbici Krstić i Momčilu Dabanoviću iz Novog Sada. Specijalne nagrade žiri je dodelio Aleksandri Stojiljković, Mirjani R. Milojković i Snežani Kujundžić iz Subotice, Juliji Đokić iz Vrbasa, Milošu Runjou iz Bačke Palanke, Janku Paroškaju iz Rumenke, Tanji Večkalov iz Begeča, Kseniji Vuković iz Sombora, Margiti Poganj iz Sombora, Katarini Ljavros iz Padine, Ljiljani Đurković iz Bele Crkve.

  Treću nagradu ravnopravno dele Jelena Balzam iz Subotice, Siniša Popov iz Stare Pazove i Božidar Stojković iz Šida. Druga nagrada pripala je radovima Živojina Gajića iz Sombora i Milenka Hadžića iz Stare Pazove. Laureat za 2016. godinu, je Slavica Suturović iz Kovina.

  Ljubiteljima slikarstva izložbom su predočeni kvalitetni radovi umetnika raznih umetničkih pravaca, koji stvaraju služeći se raznim tehnikama i formatima slikarstva. Slike u tehnici slame, akrila na platnu, ulja na platnu, akvarela, crteži, fotografije, interesanti mozaici i vajarska dela svi zainteresovani mogu razgledati do kraja izložbe, 16. novembra. Organizatori su bili Savez umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine Novi Sad i doo “Park Palić”.

  M Zdravković

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja