Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  U Velikoj većnici Gradske kuće održan Jesenji koncert Ženskog omladinskog hora
  Kada se stope pesma, hor, narodni orkestar i zvuci frule!
  13.11.2016.

  Već po tradiciji, Jesenji koncert Ženskog omladinskog hora, pod upravom dirigentske palice Maćaša Muranjija, održan je u utorak, 8. novembra, u Velikoj svečanoj sali Gradske kuće. Po sadržaju veoma impresivan i interesantan koncert publiku je zasenio pesmama i kompozicijama klasičnih poznatih dela ali i stare, svima poznate narodne muzike.

  4612_1.jpgDa je ponosan na svoje vokalne solistkinje i interpretatorke, i na sam koncert, Maćaš Muranji s oduševljenjem objašnjava za „Subotičke novine“:

  —Godinama unazad, našu publiku navikli smo na prolećne i jesenje nastupe Ženskog omladinskog hora. Hor se sastoji od veoma mladih, talentovanih i perspektivnih ženskih vokala, a publika je večeras imala priliku da uživa i u solo tačkama pojedinih divnih solistkinja. Večeras smo imali specijalnog gosta, moga dugogodišnjeg prijatelja, Cvijetina Milakovića, koji je frulom ispratio i uveličao naš koncert. Takođe, ugostili smo i „Veselice”, ženski hor pod rukovodstvom Mihajla Jančikina. Prvi put smo nastupili uz pratnju narodnog orkestra „Rubato”, a inače nastupamo i uz pratnju tamburaškog orkestra, zatim i u pop i rok izdanju. Trudimo se da obuhvatimo sve muzičke pravce, kaže Maćaš Muranji.

  Narodnom ritmu i tonu koncerta, doprineo je Prvi narodni orkestar u Subotici „Rubato”, pod rukovodstvom harmonikaša Tomislava Orčića, koji je utisnuo narodne motive, ključne u interpretaciji hora.

  — Prvi narodni orkestar u Subotici osnovan je pre tri godine, ali poslednjih godinu i po dana imamo ime i funkcionišemo u ovom sastavu. Orkestar čine dve harmonike, klarineti, falute, violine, violončelo, ritam sekcija, gitare i naravno, bubnjevi. Prvi solistički koncert, održali smo pre mesec dana na sceni Jadran. Iza sebe imamo i gostovanje u poznatoj emisiji „Žikina šarenica” i nastupali smo kao pratnja mnogim koncertima, kaže Tomislav Orčić, predstavnik orkestra.

  Može se zaključiti da je „Rubato” omladinski orkestar, sastavljen od izuzetno talentovanih mladih muzičara, koji su u usponu i izgradnji svoje buduće karijere, a kao prvi narodni orkestar u našem gradu, možemo slobodno da kažemo da momci pišu istoriju narodne muzike na ovim prostorima.

  M Zdravković

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja