Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Kreativnost pobeđuje tiraniju
  23.12.2013.

  Dodeljene nagrade i priznanja učenicima koji su učestvovali na likovnom konkursu

  Povodom dodele priznanja učenicima osnovnih škola koji su osvojili nagrade na likovnom konkursu „Subotica moj grad” povodom 10. oktobra, Dana oslobođenja Subotice od fašizma, u utorak je u Plavoj sali Gradske kuće održana svečanost kojoj su prisustvovali član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Blaško Stantić i predsednik SUBNOR-a Grada Subotice Maksim Bakrač. Tom prilikom Bakrač je izjavio da su za konkurs izbačene ratne teme koje su bile aktuelne do pre par godina, a da se više orijentisalo na mirnodopske stvari o kojima deca mogu sa ljubavlju da pišu i slikaju o svom gradu.

   462_1.jpg  Na konkurs koji je organizovan od strane Gradskog odbora SUBNOR-a i grada Subotice prijavilo se jedanaest osnovnih škola, a pristiglo je više od 120 literarnih i preko 180 likovnih radova, a nagrađeni su učenici viših i nižih razreda u likovnim i literarnim oblastima kao i njihovi nastavnici. Povelje je nagrađenima uručio član Gradskog veća Blaško Stantić, a što se učesnika tiče iz nižih razreda prvo mesto za likovni rad pripalo je Filipu Pastoru i nastavniku Ester Salai  iz OŠ „Petefi Šandor“. Drugo mesto je zauzela Dora Šomođi i učiteljica Hajnalka Agardi  iz OŠ „Jovan Mikić“, dok je treće mesto pripalo Helgi Miškolci iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ sa nastavnikom Emilijom Grubanov Martinek .

  Likovni radovi učenika viših razreda su takođe privukli pažnju, a na prvom mestu je bila Mina Medić iz OŠ „Kizur Ištvan“ sa nastavnikom Ksenijom Kovačević. Drugo mesto pripalo je Filipu Iviću iz OŠ „10. oktobar“ sa nastavnikom Andrejom Petraković, dok je počasno treće zauzela Patricija Guenge iz OŠ „Majšanski put“ sa nastavnikom Ksenijom Kovačević .

  Međutim, ni literarni radovi nisu bili zapostavljeni, pa je tako za rad na sprskom jeziku prvo mesto osvojila Jovana Stijepović iz OŠ „10. oktobar“ i nastavnik Snježana Rajković, drugo mesto pripalo je Filipu Sigulinskom iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ sa nastavnikom Aleksandrom Samardžić, a treće Marku Katančiću iz OŠ „Majšanski put“ i nastavniku Nikoli Nožiniću. Što se literarnih radova na mađarskom jeziku tiče, s obzirom na mali broj prijavljenih dodeljena je samo nagrada za prvo mesto i to Riti Duranti iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i učiteljici Kristini Ugrai.

  Kako je Maksim Bakrač izjavio, svi koji su učestvovali na konkursu su se na jedinstven i divan način odužili svima onima koji su dali sve što su mogli i imali da bi omogućili da Subotica bude i ostane predivna celina.

  V. Đurišić

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja