Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Čuveni „Boganji“ klavir predstavljen u Subotici
  Lamborgini sa klavijaturom
  20.11.2016.

  U okviru „Internešnl Piano festa” u Subotici, koji organizuje Udruženje „Electe”, koncert je održao Gergelj Boganji, poznati mađarski pijanista koji je svirao na najpoznatijem i najtraženijem „Boganji“ klaviru.

  To je ujedno premijerno viđenje čuvenog klavira u Srbiji koji je prema rečima Miloša Radovića, predsednika „Electe” revolucionarno dizajnersko dostignuće 21. veka koje je zaokupilo svetsku javnost.

  4638_1.jpg

  - Za nas je velika čast što je jedan od njegovih graditelja Gergelj Boganji svirao u našem gradu, a zanimljivo je da su na koncert organizovano došli i posetioci iz Mađarske. Za izradu su korišćeni određeni kompozitni materijali, ali on nema elektronski zvuk već ga proizvodi na klasičan način. Neverovatan dizajn ga čini već na izgled drugačijim – kaže Miloš Radović.

  Boganji klavir se proizvodi u fabrici u Mađarskoj, a dizajn potpisuje „Mono grupa” koja je poznata po dizajnu enterijera luksuznih automobila za „Porše” i „Lamborgini”, zbog čega se „Boganji“ naziva i „Lamborginijem u svetu muzike“.

  Cena „Boganji“ klavira je 250.000 evra, ali se on ne može kupiti na slobodnom tržištu već za njega postoji lista čekanja.

  Gergelj Boganji je publici predstavio instrument i rekao da je klavir potpuno nov i još nedovoljno usviran zbog čega nije lako svirati na njemu. Pozvao je mlade pijaniste da mu se posle nastupa pridruže i oprobaju svoje muzičke veštine. U zvaničnom programu nastupio je sa kompozicijama Franca Lista.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja