Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Soroptimist International Club darovao školarce
  23.12.2013.

  Soroptimist International Club poznat je po humanom radu i darivanju pomoći onima kojima je to potrebno, pa je tako, u utorak, 17. decembra, u Vili Ankora na Paliću, organizovana božićna svečanost gde su mališanima podeljeni poklon paketi.

   464_1.jpg

  Soroptimist International Club koji je u Subotici u osnivanju vredno je radio na sakupljanju sredstava za poklon pakete deci i najsiromašnijim porodicama, a u svetlu praznika koji dolaze. U prvoj humanitarnoj akciji ove vrste, odabrano je da poklon pakete za Božić dobiju deca iz socijalno ugroženih porodica Osnovne škole „Miroslav Antić” sa Palića, pa je tako 30-toro dece sa najboljim ocenama iz ove kategorije učenika dobilo na poklon paketiće. Program je uveličao i Deda Mraz koji je deci čitao novogodišnje pesme i delio poklone.

  464_2.jpg

  Ovaj klub obezbedio je i pakete pomoći za tri socijalno ugrožene porodice, dve sa teritorije Palića i jednu iz Mesne zajednice Zorka koje su višečlane a gde takođe ima više dece. Ovi paketi stigli su na adrese tih porodica u sredu, 18. decembra, a sadrže hranu, higijenska sredstva, odeću, obuću i druge stvari.

  464_3.jpg

  Prvi Soroptimist Klub osnovale su 1921. godine u SAD žene koje još nisu mogle postati članice Rotari klubova ili sličnih, a Klub je priznat u radu Ujedinjenih nacija, Savetu Evrope i drugih međunarodnih organizacija. Osnovni cilj organizacije je poboljšanje položaja žena, priznavanje moralnog dostojanstva, primenjivanje ljudskih prava, realizaciju jednakosti, razvoj, mir i slične aktivnosti. U Srbiji se ovaj Klub tek osniva, kao i u Subotici, a trenutno ga čini 20 žena koje su se svojim radom, zalaganjem za ove ciljeve na raznim poljima istakle.

  464_4.jpg

  Alana Š.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja