Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  SUBJEKTIV
  Moldavija
  21.11.2016.

  Piše Tomislav Vojnić

  Izgleda da se polako obistinjuju crne slutnje Stivena Hokinga, znamenitog engleskog naučnika, a to je da će uskoro roboti, tj. kompjuteri prestati da slušaju čoveka, svoga stvoritelja, i početi da samostalno misle, i, što je još gore, – da samostalno donose važne odluke.

  4641_1.jpgJer, evo šta se dešava. Svi mi moramo da nabavimo nove zdravstvene knjižice (bolje rečeno kartice) koje će nas sve povezati u jedan divan i efi kasan jedinstveni sistem zdravstvene zaštite. Napravljen je i odgovarajući softver, ali se tu, izgleda desilo nešto nepredviđeno. Naime, jeste da nove knjižice(kartice) imaju čipove sa podacima iz stare knjižice, međutim, je li, kao što rekoh, nešto nije ispalo kako treba.

  I sad, vidi ovaj slučaj. Jedna subotička majka dobila je nove kartice za svoje dvoje dece, a kad je jedno dete odvela kod doktora, ispostavilo se da ono nije u „sistemu“ jer je rođeno u – Moldaviji! Tako je „pisalo“ u čipu.

  Pazi dalje: oba deteta imaju istu adresu, ista prezimena, istu majku i istoga oca, i, što je još interesantnije – rođena su istoga dana! OK, to još nekako i može da se shvati, budući da se radi o blizancima. Ali je veoma čudno da se blizanci rađaju istovremeno u dve različite države, nekako nije uobičajeno, a ni moguće, ako ćemo do kraja da budemo iskreni... Doduše, i tu valja biti oprezan, ide taj progres iz sve snage i ko zna šta ćemo još doživeti.

  Ali da se vratimo k temi: o čemu se zapravo radi? Ili se neko ko je unosio podatke u novu (čipovamu) knjižicu malo izmotavao, ili se čak zezao, ili namerno zajebavao... svejedno... Ili je softver za „sistem“ takav da ne valja ništa (a skupo je plaćen), ili će biti ono treće, što sam već rekao na početku – stvar se otrgla kontroli... tako da ćemo sad jedno vreme kod doktora ići s obe knjižice, i novom i starom.

  A da li će zdravstvena zaštita biti bolja? Normalno da će biti, ko je rekao da neće? Treba samo manje ili više vremena da se sitem uhoda, a posle... pesma!...

  Adut

  I sad dolazi ono glavno. Biće reči o novom američkom predsedniku Donaldu Trampu. Ali ništa politički od mene nećete čuti... ni reč. Baviću se pretežno njegovim prezimenom.

  G. Tramp je delom, s očeve strane, nemačkog porekla, što se vidi i iz same reči Tramp, odnsno, na nemačkom - Trump!

  Tu onda dolazi pitanje na koje još niko nije ispravno odgovorio, a ono glasi: Kako (zašto) je g. Tramp pobedio, kad su svi stručnjaci tvrdili da to nije moguće?

  Ja znam kako – tako što je imao bolje adute od Klintonke! I ne samo to – imao najjači adut od svih - samoga sebe! To jest svoje prezime!

  Jer, šta znači Trump na nemačkom? Neki od vas, pogotovo ako ste bili malo gasrabajteri u Nemačkoj, setićete se te reči. Koja znači –šta? Pazite, to ima jako mnogo veze s s njegoviom pobedom na izborima. Imenica Trump(f) na nemačkom znači – adut! On je, dakle, bio sam svoj ADUT! Misterija je rešena!

  Ima u vezi s g. Trampom još mnogo raznih detalja, ali jedan se odnosi baš na nas, direktno! Naime, njegov stric Džon, profesor tehnologije, odmah nakon II svetskog rata konstruisao je prvi aparat za zračenje X zracima kojim se bar malo produžavao život obolelih od raka. Znači, bio je veliki majstor svog posla. Pa nije nikakvo čudo da je američki FBI baš njega izabrao da pregleda zaostavštinu Nikole Tesle posle njegove smrti.

  I, da li je strika Džon nešto otkrio? Nemam pojma, o tome ćete morati da pitate nekog drugog...

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja