Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Smotra zimske službe JKP „Čistoća i zelenilo” održana u utorak, 15. novembra
  Zimska služba spremno dočekuje zimu
  22.11.2016.

  Smotri zimske službe, koja je održana u utorak, 15. novembra 2016. godine, na gradskoj deponiji JKP „Čistoća i zelenilo”, prisustvovali su zamenica gradonačelnika, Timea Horvat, direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Predrag Radivojević, direktor JKP „Čistoća i zelenilo”, Slobodan Milošev, kao i drugi predstavnici lokalne samouprave i javnih komunalnih preduzeća.

   4644_1.jpg

  Tom prilikom, direktor Slobodan Milošev, je izjavio da JKP „Čistoća i zelenilo” uredno ispunjava svoju zakonsku i radnu obavezu po planu i programu poslovanja, te da se zimska služba za 2016/2017. godinu zvanično stavlja u funkciju, spremna za sve neophodne intervencije.

  —U skladu sa gradskom odlukom, zimska služba zvanično kreće sa čišćenjem snega sa opštinskih puteva i ulica i drugih povšina javne namene na teritoriji grada, u periodu od 15. novembra 2016. godine do 15. marta 2017. godine. Povodom toga, pre desetak dana održana je sednica kojoj su prisustvovali svi relevantni akteri i postignut je dogovor, da i grad i štab za vanredne situacije odnosno JKP „Čistoća i zelenilo” raspolažu neophodnom mehanizacijom za čišćenje i uklanjanje snega i leda sa cele teritorije grada, osim za teritoriju zaštićenog područja Parka prirode Palić, gde je vršilac delatnosti JP „Palić-Ludaš". Godinama unazad imamo izvanrednu saradnju sa svim mestnim zajednicama, kao i sa kompanijom „Vojput”, i ove godine očekujemo da se saradnja odvija u istom smeru. Za Zimsku službu do kraja ove godine planirana su sredstva u iznosu od 17 miliona dinara: oko 15 miliona dinara za teritoriju grada Subotice, oko 750.000 dinara za JP „Palić- Ludaš" u čijoj nadležnosti je zaštita Parka Palić i oko 910.000 dinara za gorivo za potrebe mesnih zajednica, objašnjava Timea Horvat, zamenica gradonačelnika Subotice.

  Radovi zimske službe odvijaće se po programu rada koje je donelo Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje. U saradnji sa JKP „Čistoća i zelenilo” apsolutno su spremni za predstojeću zimu.

  —Nabavljene su dovoljne količine soli i agregata za sve neophodne intervencije. Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, upravlja sa 236 km lokalnih puteva i ulica i oko 190 000 kvadrata trotoara i biciklističkih staza. Nadzorni organi Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje će u toku zime neprestano pratiti stanje vremenskih prilika i u zavisnoti od njihovog razvoja, izdavaće naloge svojim dežurnim izvođačima, izjavio je Predrag Radivojević.

  Na sajtu JKP nalaze se brojevi telefona svih kontakt osoba putem kojih se svi zaintresovani mogu informisati o aktuelnom stanju na putevima ili nekim kritičnim deonicama. Prema rečima Slobodana Miloševa, zaključujemo da JKP raspolože adekvatnom kadrovskom strukturom što se tiče broja radnika, ali, ukoliko se ukaže potreba, biće angažovano dodatno ljudstvo.

  — Ukupno imamo 76 izvršilaca, od toga su 29 vozači kamiona i raznih mašina, a 47 su pomoćni radnici. Moram da napomenem da naše preduzeće ima mnogo više zaposlenih i ukoliko nam se ponovo desi situacija iz 2012. godine, sigurno je da ćemo biti spremni da reagujemo sa još većim brojem ljudi, a ukoliko bude uobičajena zima, ovo će biti sasvim dovoljno, objašnjava Slobodan Milošev.

  Na grafički prikazanoj mapi, crvenom bojom označeni su lokalni putevi i ulice koje se nalaze u nadlžnosti grada Subotice, a plavom bojom označeni su putevi u nadležnosti Javnog preduzeća „Puteva Srbije”, koje kompanija „Vojput” u ime „Puteva Srbije” održava

  M Zdravković

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja