Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Delegacija ambasade Francuske boravila u Subotici, povodom godišnjice smrti legionara Gorana Franjkovića
  Sećanje na Goranovu hrabrost i dodeljeni orden Francuske
  24.11.2016.

  Delegaciju ambasade Francuske, predvođenu potpukovnikom Filipom Delsolom, primili su u Gradskoj kući načelnik SBO-a Dragi Vučković i Miroslava Babić. Takođe, položeni su i venci na grob Goranu Franjkoviću, koji se u Legiji stranaca borio u misiji UN 2011. godine, u Avganistanu, gde je hrabro poginuo, spašavajući druge živote, a Francuska mu je posthumno dodelila orden za hrabrost

   4655_1.jpg

  Načelnik Severnobačkog upravnog okruga, Dragi Vučković i članica Gradskog veća za kulturu, Miroslava Babić, primili su u Gradskoj kući potpukovnika Filipa Delsola, vojnog izaslanika Republike Francuske. Delegacija te države svake godine boravi u Subotici, kako bi odala počast Subotičaninu Goranu Franjkoviću, legionaru prve klase, koji je 14. novembra 2011. godine, u Avganistanu, kao pripadnik francuske Legije stranaca, u mirovnoj misiji Ujedinjenih nacija, izgubio svoj, a spasao osam života. Vlada Francuske je Gorana Franjkovića posmrtno odlikovala ordenom Legije časti. Francuska delegacija je nakon Svete mise održane u Katoličkoj crkvi u Aleksandrovu, sa porodicom posetila i njegovu večnu kuću na Kerskom groblju.

  4655_2.jpgSastanku u Gradskoj kući su prisustvovali Pavao i Boris Franjković, otac i brat tragično nastradalog Gorana Franjkovića, legionara koji se požrtvovano i hrabro borio i na žalost, tragično preminuo u toj mirovnoj misiji UN.

  Grad Subotica će podržati inicijativu porodice Franjković, da se u Subotici osnuje klub, koji bi nosio ime Gorana Franjkovića, rečeno je prilikom susreta domaćina sa stranom delegacijom, i navedeno da bi to bio samo prvi korak u daljem razvijanju prijateljskih odnosa između ambasade Francuske u Beogradu i Grada Subotice, jer je sa tom zemljom tradicionalno negovano i do sada prijateljstvo i humanost, a nagoveštena je i mogućnost da se stvore uslovi za negovanje francuskog jezika i kulture u ovom okrugu.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja