Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.06.2018. ?etvrtak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Olivera Mudrinić laureat povelje UNIMA centra Srbije
  26.11.2016.

  Olivera Mudrinić, izvršna direktorka Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici, prva je dobitnica Svečane povelje UNIMA centra Srbije, novoustanovljenog priznanja koji se dodeljuje za razvoj i negovanje teatrološke misli na međunarodnom planu.

  4661_1.jpgMudrinićevoj se povelja dodeljuje na predlog Pozorišnog muzeja Vojvodine, a Upravni odbor UNIMA centra u obrazloženju navodi da je njena uloga nemerljiva u umetničkom oblikovanju Međunarodnog festivala pozorišta za decu i stalnom traganju za novim pozorišnim sadržajima i formama takmičarskog programa, predstavljanju nacionalnog lutkarstva pojedinih zemalja, izdavaštvu i organizaciji Međunarodnog foruma za istraživanje pozorišne umetnosti za decu i mlade.

  - Uvek sam se trudila da svoj posao radim najbolje što mogu i zaista nikad nisam razmišljala o priznanjima i nagradama. Utoliko me je ova vest više iznenadila. Nadam se da neću biti pogrešno shvaćena, ali moram da kažem da je za mene uspešno realizovan projekat i dalje najveća nagrada i ono što mi pričinjava najveće zadovoljstvo. Izuzetno sam počastvovana odlukom UO UNIMA centra Srbije, pre svega jer je to odluka dokazanih umetnika i stručnjaka, koji su svoje živote posvetili lutkarstvu i pozorišnom stvaralaštvu za decu i mlade – kaže Olivera Mudrinić.

  Povelja će laureatkinji biti uručena 29. novembra u Malom pozorištu „Duško Radović“, na svečanom otvaranju 47. Susreta profesionalnih pozorišta lutaka Srbije.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja