Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Investicijom od 10 miliona dinara iz gradskog budžeta, Subotičani dobili bolje uslove za rekreaciju
  Bazen u Dudovoj šumi pokriven balonom
  26.11.2016.

  •Za novi balon u Dudovoj šumi, iz gradskog budžeta obezbeđeno je 10 miliona dinara, ali će investicijom biti ostvarene velike uštede i za poslovanje tog preduzeća, tokom naredne decenije, jer se štedi 50 posto električne energije i na zagrevanje vode u bazenu • Investicija neće poskupeti ulaznice za građane i korisnike!

  4662_1.jpgGradski bazen u Dudovoj šumi pokriven je novim balonom, a 17. novembra, na korišćenje su ga zvanično predali zamenica gradonačelnika, Timea Horvat i član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Nemanja Simović.

  Balon je otporan i na ultraljubičaste zrake i plesan i potpuno vodootporan, proziran je i propušta svetlost, tako da u toku dana nije potrebno dodatno osvetljenje, što je velika prednost, zbog ušteda.

  — Balon je investiran sredstvima gradskog budžeta, sa oko 10 miliona dinara, ali kako je izračunato doneće uštede, jer je proziran, koristiće manje električne energije. Stari balon bio je prilično oštećen i njegovo zagrevanje bilo je izuzetno skupo, što ne čudi, obzirom da je stari balon nabavljen još 1993. godine. Novi balon će doneti značajne uštede, a verujemo da će biti još posećeniji, istakla je Timea Horvat.

  Direktor JKP „Stadion“ Robert Tot je naveo, da je najveća stavka ušteda koja će ovom JKP omogućiti, da ušteđena sredstva nameni za druge potrebe.

  – Bez obzira što smo postavili novi balon, promena cena ulaznica neće biti. Radno vreme, takođe, ostaje isto, a bazen pod balonom je korisnicima na raspolaganju. Temperatura vode je konstantna i iznosi 26 stepeni, dok je temperatura u balonu 27 stepeni. Temperatura u balonu mora da bude viša od temperature vode, da bi se ostvarila ušteda, a istovremeno neće biti ni kondenzacije – naglasio je Robert Tot.

  Nemanja Simović je dodao, da je garancija za novi balon 10 godina, ali da je značaj ove investicije u poboljšanim uslovima za sve korisnike bazena, vaterpoliste i plivače, kao i za veliki broj Subotičana, koji se rekreativno bave plivanjem.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja