Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Gradonačelnik Bogdan Laban potpisao ugovor sa Vladimirom Cucićem, komesarom Komesarijata za izbeglice
  Dom za trideset izbegličkih porodica
  27.11.2016.

  Ugovorom između Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije i Grada Subotice, o dodeli sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom i nabavku paketa građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju kuća na selu, oko 30 izbeglih porodica dobiće konačno krov nad glavom

  4664_1.jpg
  Vlasimir Cucić i Bogdan Laban: Potpisan značajan
  ugovor koji će obezbediti da 30 porodica dobiju
  svoj krov nad glavom

  Vladimir Cucić, komesar Komesarijata za izbeglice i migracije i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, potpisali su prethodne sedmice, ugovor koji će obezbediti da 30 porodica, koje nisu tokom svih ovih godina dobile svoj krov nad glavom, konačno budu zbrinute. Ugovorom je predviđena dodela sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom i nabavke paketa građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju kuća na selu.

  Gradonačelnik Bogdan Laban je, u ime subotičke lokalne samouprave, komesaru Vladimiru Cuciću zahvalio što je potpisan izuzetno značajan ugovor.

  —Ugovorom se Gradu Subotici dodeljuju bespovratna sredstva u iznosu od 330.000 evra, za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom i nabavku paketa građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju seoske kuće, a korisnici sredstava biće izbegla lica, koja su nakon ratnih dešavanja od 1991. do 1995. godine stekla status izbeglice u Republici Srbiji. Dobijena sredstva namenjena su za rešavanje stambenih potreba 30 porodica izbeglica, koje imaju prebivalište, odnosno boravište na teritoriji Grada Subotice. Smatramo da bi trebalo voditi računa o tome, da svoje stambene probleme, sa kojima se suočavaju već dve decenije, konačno reše najugroženije porodice. Grad će nastaviti sa ovakvim akcijama, uz pomoće Republike Srbije i republičkog Komesarijata za izbeglice i migracije, istakao je Bogdan Laban.

  Vladimir Cucić je rekao da je rešavanje stambenog pitanja izbegličkih porodica na teritoriji grada Subotice deo velikog regionalnog stambenog projekta, koji sprovodi Komesarijat za izbeglice i migracije.

  —Tim Projektom, sa oko 84 miliona evra bespovratnih sredstava „krov nad glavom“ trebalo bi da dobije 11.000 porodica, sa prebivalištem u Srbiji. Radi se o programu koji državu Srbiju neće koštati ni dinar, ali u kome država aktivno participira. Udomiti i sagraditi kuće u 120 opština i gradova, veliki je i odgovoran posao. Drago mi je da Grad Subotica, posle dugog perioda „stajanja po strani” počinje aktivno da brine za nevoljnike, koji do sada nisu uspeli sami da se snađu. Iskreno se nadam da ćemo nastaviti u pravcu rešavanja njihovih stambenih problema, tim pre što je i gradonačelnik Subotice voljan da takvu aktivnost podrži, rekao je komesar Cucić.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja