Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Na Paliću grade najveće studentsko odmaralište u regionu
  U moderne objekte uložiće oko 500 miliona dinara
  29.11.2016.

  Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja gradi na Paliću Studentsko odmaralište sa 420 ležajeva koje će uz Avalu i Zlatibor biti treća destinacija u Srbiji za boravak studenata iz regiona.

  Prema ranijim najavama kompleks na Paliću je jedna od najvećih investicija u studentskom standardu i planirano je da u njega, u pet faza, bude uloženo oko 500 miliona dinara. Projektom je predviđen i olimpijski bazen, kongresne sale i drugi sadržaji za edukaciju i rekreaciju. Deo sadržaja biće i u turističkoj ponudi Palića, a odmaralište bi trebalo da postane centar za letnje kampove i okupljanje mladih iz cele Evrope.

  4674_1.jpgKompleks omladinskog naselja se nalazi između Palićkog i Krvavog jezera i prostire se na 4,5 hektara. U toku su radovi u okviru druge faze koje izvodi „Tončev gradnja“ iz Surdulice i za koje je završetak predviđen do 7. decembra, ali radovi kasne oko mesec i po dana.

  - Rekonstrukciju, adaptaciju, izgradnju i dogradnju centralne kuhinje sa restoranom i paviljona Studentskog odmarališta Ministarstvo realizuje u tri faze prema Okvirnom ugovoru o zajmu zaključenom sa Bankom za razvoj Saveta Evrope. Usled vremenskih prilika i nepredviđenih okolnosti moguće je da se završetak radova realizuje do 30. januara 2017. godine. U prve dve faze uloženo je 250 miliona dinara, a sa završetkom druge faze ukupna vrednost investicije će biti 300 miliona dinara – kažu u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

  Gradnja i rekonstrukcija je započeta 2014. godine. Prvo je izgrađena je upravna zgrada i urađeni su krovopokrivački i radovi na fasadnoj stolariji. Završeni su radovi na tri smeštajna objekta i restoranu sa kuhinju i nadstrešnica za kontejnere. Druga faza je ujedno nastavak započetih radova i obuhvata parterno uređenje i deo infrastrukture.

  U Ministarstvu kažu da će nastavkom radova u 2017. godini biti obuhvaćen završetak preostale infrastrukture neophodne za funkcionalni završetak kompleksa.

  - Završetkom treće faze bili bi opremljeni kuhinja sa restoranom i šest smeštajnih paviljona. Planiran je i komercijalni deo koji doprinosi poboljšanju uslova ekonomske održivosti – kažu u Ministarstvu.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja