Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  29. novembar obeležen u Subotici svečanom akademijom
  Subotičani obeležili praznik SFRJ
  02.12.2016.

  Udruženje građana „Centar Tito”, Kozpont, Komunisti Subotice i Društvo za istinu o narodno oslobodilačkoj borbi i Jugoslaviji , 29. novembra su na Otvorenom univerzitetu organizovali svečanu Akademiju povodom Dana Republike.

  - Dan Republike je za Subotičane i sve nas još uvek značajan praznik, jer je Socijalistička Jugoslavija rođena u narodnooslobodilačkoj borbi protiv fašizma.
  4685_1.jpg Skromno obeležavanje ovog značajnog datuma organizujemo zbog toga, što smatramo da je i danas neophodno negovati i u životu primenjivati vrednosti Jugoslavije: pravo na rad, ravnopravnost nacionalnih zajednica i međusobne tolerancije sloboda stvaralaštva, nezavisnost i nesvrstanost zemlje, razvoj ekonomije i u skladu s tim društvenog i ličnog standarda. Razvoj i negovanje tih civilizacijskih vrednosti danas i sutra mogu samo doprineti jačanju i razvoju Republike Srbije. Po nama, u interesu je Srbije da sa bivšim Republikama Jugoslavije ravzija i održava najbolje ekonomske, političke, kulturne, društvene i sportske odnose i saradnju, istakao je Mikološ Nađ Olajoš, ispred Centra Tito i ostalih organizatora svečane akademije.

  On je istakao da građani Subotice su najbrojniji u proslavi Dana Republike, jer iako je Jugoslavija razbijena silom raznih nacionalšovinizama, ostale su i danas kao uzor vrednosti i tekovine zemlje, koja je u svetu bila cenjena, iako zvanično ne postoji još od 1991. godine.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja