Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Brajan Ebel, savetnik ambasadora Kanade razgovarao sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom u Gradskoj kući
  Predstavnici ambasade Kanade boravili u Subotici
  03.12.2016.

  Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban i članovi Gradskog veća, Miroslava Babić i Srđan Samardžić, u Gradskoj kući su razgovarali su sa savetnikom ambasadora Kanade u Beogradu, Brajanom Ebelom i Olgicom Marinković, šefom Odeljenja za odnose sa javnošću i programe obrazovanja.

  4688_1.jpg

  Savetnik ambasadora Kanade u Beogradu razgovarao je u Gradskoj kući sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom i saradnicima, o unapređenju kulturne, ekonomske i privredne saradnje između lokalne samouprave Grada Subotice i ambasade Kanade u Republici Srbiji.

  Na konferenciji za medije, u Zelenoj sali Gradske kuće, najavljena je manifestacija Dani kanade u Subotici, koja je zakazana za prvi decembar.

  Subotica je i danas domaćin trodnevnog programa manifestacija „Dani Kanade u Subotici“, a kako je visoki gost istakao tokom boravka u Subotici, ambasada Kanade će nastojati da otvori vrata razmene kulturnih događanja, koja će biti početak razvoja i ekonomske i privredne saradnje grada Subotice i ambasade Kanade.

  Brajan Ebel je najavio predstojeći program, ističući očekivanja da se i realizuje, uz podršku partnera, da omogući veću kulturnu povezanost ambasade Kanade u Beogradu i grada Subotice. j

  – Kulturna raznolikost koja postoji u Subotici i Vojvodini je prepoznatljiva nama iz Kanade, a takve nastupe i programe podržava i naš premijer Džastin Trudo. Smatramo da je to dobra kulturna spona za buduću saradnju, istakao je Ebel.

  Član Gradskog veća Subotice za oblast kulture, Miroslava Babić, ocenila je da je idejna platforma Programa saradnje, upoznavanje sa kulturom Kanade, čemu će, prema njenim rčeima, doprineti umetnici rođeni u Srbiji, koji su odrastali, obrazovali se i stvarali u Kanadi.

  U okviru programa „Dani Kanade u Subotici“, u Galeriji Vinko Perčić otvorena je 29. novembra izložba dela srpsko-kanadske umetnice Vesne Perunović, a gosti i domaćini su posetili Ekonomski fakultet i obišli znamenitosti Subotice, dok su u večernjim satima posetili i Jevrejsku opštinu u Gradu.

  U sredu, 30. novembra, u Gradskoj biblioteci Subotica u okviru „Dana kanadskog filma“, održane su besplatne projekcije filmova za decu i odrasle, dok je juče, 1. decembra, u Gradskom muzeju otvorena izložba, a u večernjim satima u Gradskoj biblioteci, održano književno veče, posvećeno predstavljanju knjige kanadske dobitnice Nobelove nagrade za književnost Alis Manro.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja