Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Krivične prijave protiv troje Subotičana
  Opljačkali ljude za 3,3 miliona, obećavali lažna zaposlenja
  03.12.2016.

  Troje Subotičana osumnjičeno je za više krivičnih dela prevare, kojima su stekli protivpravnu imovinsku korist od preko 3,3 miliona dinara, a policija u Subotici je saopštila da je protiv svih troje podnela krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu.

  Osumnjičeni se terete da su, u toku 2014. i 2015. godine, lažnim oglašavanjem i predstavljanjem doveli u zabludu 13 osoba iz Subotice, nudeći im zaposlenje u Kulturnom centru u Subotici, koji bi trebalo da otvore u Gradu, i deo je Ministarstva kulture Republike Srbije. Oštećeni su za obuke i licence, koje su im navodno potrebne za dalji rad, bili u obavezi da uplate po dve hiljade eura.

  4690_1.jpgInače, Ministarstvo kulture je ranije podnelo krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici, protiv NN lica, zbog sumnje da je UG Sub-medija izvršilo prevaru, falsifikujući pečat i isprave Ministarstva.

  Naime, NVO „Sub-media“ je sredinom februara 2015.godine, najavila u medijima da će u Subotici, uz podršku ECC (European Culture Centre) da se otvori savremeni kulturni centar, koji će realizovati projekte, odobrene od strane CEP-a (Creative Europe program), za 35 ljudi, koji imaju licence za rad u kulturi. Kako je tada rečeno, centar je trebao da počne da radi do kraja februara, ali to se do danas nije dogodilo.

  Takođe je, direktor „Sub-medie“, Vitomir Tešanović najavio tada u medijima, sredstva od 100 miliona dinara, navodno dobijena iz fonda ECC, kojima će pokriti godišnje plate 35 zaposlenih i 15 honorarnih saradnika, kao i zakup poslovnog prostora. Podršku aktivnostima „Sub-medie“ kako je tada rečeno, dalo je Ministarstvo kulture i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

  Mnogi građani su naseli na obećanja, uložili novac, za dobijanje licence. Obećavana im je zarada od oko 600 evra., konkretni poslovi, a neki su poput Aniko M. potpislai i ugovore, i uručene su im potvrde uz dokumentaciju. Ministarstvo kulture demantovalo je bilo kakvu vezu sa projektima Sub-medie, pa su nakon toga podneli i krivičnu prijavu zbog prevare i falsifikata. Takođe i ECC je demantovao saradnju sa tim Udruženjem.

  Pošto se sumnja da ima više oštećenih građana, nego što je dosadašnjim radom utvđeno, policije je pozvala oštećene da se jave u Policijsku upravu u Subotici.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja