Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.07.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Iz Doma zdravlja Subotica apeluju na roditelje da preglede u Dečijem dispanzeru zakazuju isključivo telefonom i lično
  Ne zakazujte preglede preko IZIS-a
  04.12.2016.

  Iz Doma zdravlja Subotica ove nedelje stiže obaveštenje da se zakazivanje pregleda dece u Savetovalištu Službe za zdravstvenu zaštitu dece (Dečiji dispanzer), obavlja po ustaljenom načinu zakazivanja.

  Pregledi se mogu zakazati telefonskim putem na broj 065/9185583 u periodu od 7 do 8 časova i popodne od 13 do 14 časova, ili lično u Dispanzeru (soba broj 3), kažu u toj zdravstvenoj ustanovi, ali i apeluju na roditelje da preglede ne zakazuju preko IZIS-a.

  4696_1.jpg- Molimo roditelje da preglede dece koja se obavljaju u Savetovalištu Dečijeg dispanzera ne zakazuju preko Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema (IZIS). Zakazivanje vakcinacija po kalendaru imunizacije kao i sistematskih pregleda mora biti pod kontrolom zdravstvenih radnika - kaže dr Mihaela Budimski, iz piar službe Doma zdravlja Subotica.

  U ambulantama opšte medicine Doma zdravlja Subotica, pregledi pacijenata se uvođenjem Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema (IZIS) zakazuju na 10 minuta.

  - Prema normativima, lekar tokom radnog vremena, treba da primi 36 pacijenata. U zavisnosti od rasporeda i zakazanih preglada, svaki lekar usklađuje vreme za pisanje recepata kao i za pacijente koji nisu zakazani i koji zahtevaju hitan pregled. U Domu zdravlja i dalje nedostaje veliki broj lekara, tako da je priliv pacijenata po izabranom lekaru i veći od onog propisanog normativima - tvrdi dr Budimski.

  Prema sistemu IZIS, svaki građanin na sajtu "mojdoktor. gov.rs" može da pronađe svoj grad, zdravstvene ustanove i lekare koji u ustanovama rade. Klikom na ime lekara, vidljivi su slobodni termini za zakazivanje pregleda. Time je pregled zakazan, a u sistemu je obeležen kao popunjen. Hitni slučajevi će i dalje biti odmah primljeni, bez potrebe za zakazivanjem, tvrde nadležni.

  Građanima koji ne umeju da se "snađu" sa internet zakazivanjem pregleda i dalje ostaje opcija "lično", odnosno dolazak kod lekara gde zakazuju sami svoj termin kao i do sada.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja