Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 17.07.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Humanitarna aukcija za operaciju devojčice Ive Zvekić
  Maloj heroini Ivi, donacija od slikara regiona
  06.12.2016.

  Sedmogodišnja devojčica Iva, mala je heroina iz Subotice, koja uprkos teškoj bolesti, sa osmehom očekuje sreću, koja stanuje u plemenitim srcima ljudi dobre volje.

  Ivina mama Snežana Zvekić kaže da njena devojčica boluje od leukemije i da joj je potrebna transplantacija koštane srži, a lečenje je u Bolonji.

  4703_1.jpgZa operaciju male Ive neophodno je preko 90.000 evra, a do sada je prikupljeno nešto više od 35.000 evra, humanitarnim akcijama.

  Pristiže i pomoć od strane Fondacije „Budi human- Aleksandar Šapić“, a sada se u Subotici, na inicijativu poznatog umetnika, slikara Ivana Šarčevića Šarca, organizuje aukcija slika umetnika iz čitavog regiona, koji žele da doniraju svoja dela, i na taj način pomognu maloj Ivi, da posle lečenja uživa u svom detinjstvu. Aukcija slika se organizuje na Paliću, 5. decembra, u 18 sati. —Želimo da pomognemo Ivinim roditeljima, da im dete što pre ode na operaciju i lečenje u inostranstvo i da ozdravi, kaže Šarčević.

  Ivi je u aprilu dijagnostikovana visokorizična akutna limfoblasna leukemija filadelfija pozitivna. Od tada je Iva na lečenju u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, gde na onkologiji prima terapiju. Ivina mama Snežana, kaže da je devojčica pregurala infekciju i komplikacije sa kateterom i da je sada ojačala.

  Nakon terapija primanih tokom sedam meseci, Iva je sada spremna za transplantaciju koštane srži, da bi ozdravila. Za takav metod lečenja potreban je novac, koji njeni najbliži nemaju. Ivi se može pomoći sredstvima koja se uplaćuju na namenski račun Komercijalne banke, na ime Iva Zvekić, za dinarske uplate 205-9011006538937- 25 , a za devizne uplate je, IBAN: RS 35205903102258787628 SWIFT- BIC:KOBBRSBG ( KOMERCIJALNA BANKA AD) SWIFTBIC: DEUTDEFF (DEUTSCHE BANK AG).

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja