Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.06.2018. ?etvrtak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Otvorena izložba dečjih radova na temu sitnih životinja
  Podeljeno 12 nagrada
  10.12.2016.

  Iako je zbog ptičijeg gripa otkazana tradicionalna izložba sitnih životinja u Hali sportova, predstavnici Udruženja odgajivača sitnih životinja u Subotici u Vestiblu Gradske kuće izložili su najbolje dečje radova koji su pristigli na likovni konkurs. Na konkurs koji je bio posvećen sitnim životinjama i teraristici, kao kućnim ljubimcima stiglo je preko 300 radova, a učestvovala su deca iz vrtića, osnovnih škola, kao i Osnovne i srednje specijalne škole „Žarko Zrenjanin“ i Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“. Nagrade deci uručila je članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, Nataša Aleksić.

  4719_1.jpg„Nagrade su se delike po uzrasnim kazegorijama i svi nagrađeni su dobil zahvalnicu i mali pehar. Ovo je bio način da se zahvalimo što su se odazvali u velikom broju na poziv, kako Udruženja tako i Gradskog veća za obrazovanje, da učestvuju u ovoj likovnoj izložbi“, rekla je članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje Nataša Aleksić.

  Podeljeno je ukupno 12 nagrada i to u kategoriji vrtića, nižih i viših razreda za osnovne škole, kao i „Kolevke“ i škole „Žarko Zrenjanin“. Predsednik Udruženja odgajivača sitnih životinja Subotice Adam Pletl kaže da su nagrade simbolične, u vidu zahvalnice i malog pehara.

  „Na žalost zbog ptičijeg gripa, planirana izložba sitnih životinja neće se održati ove godine, ali pronašli smo način da ipak pristigle dečje radove za likovni konkurs izložimo i prikažemo našim sugrađanima. Bilo bi nam žao da naši sugrađani ne vide radove dece koji su crtali na temu sitnih životinja. Da podsetim, 2005. godine je bila slična situacija. Mi smo uvek imali dobru saradnju sa školama i radovi su po nekoliko dana bili izloženi u Hali sportova. Zbog situacije koju sam naveo, smatramo da je ovo odlično rešenje, jer su u radove deca utkala mnogo ljubavi I bilo bi šteta da se ti radovi nigde ne prikažu”, objasnio je predsednik Udruženja odgajivača sitnih životinja, Adam Pletl.

  S.I.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja