Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Subotičani već strahuju od petardi
  17.12.2016.

  U Subotici već od ranog poslepodneva, u centru, a još više u sporednim ulicama, odjekuju eksplozije pirotehničkih sredstava, a građani se već nerviraju zbog jakih eksplozija i u večernjim satima, iako su praznici tek na pragu.

  Petarde se prodaju čak i na ulici, pošto je i u centru Subotice postavljeno desetine tezgi sa vrlo različitom, prazničnom i ukrasnom robom, a među raznim rekvizitima, provlače se i pirotehnička sredstva.

  4747_1.jpgNa buvljaku su još jeftinija, a prodavci kažu da se sve više prodaju petarde, ali da se niko još nije zvanično žalio da je ugrožen mir ili bezbednost građana, a da oni kupcima ne traže lične karte.

  —Svake godine je u ovom periodu prodaja pirotehnike najveća, a najčešće je kupuju mladi i to u većim količinama, kaže jedan od prodavaca, i tvrdi da ih nije posetila inspekcija, jer nije zabranjena ovlašćena prodaja.

  Zakonom je zabranjeno korišćenje na javnim mestima i u zatvorenom prostoru, ali maloletna lica o tome i ne razmišljaju, iako nisu retki slučajevi da neko bude i povređen na ulici. Policija tada podnosi krivične prijave za narušavanje javnog reda i mira, usled paljenja pirotehničkih sredstava, a predviđene su i kazne od 10.000 do 50.000 dinara ili rad u javnom interesu, u trajanju od 40 do 120 časova.

  N.H.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja