Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Radio Subotica preživeo privatizaciju
  18.12.2016.

  • Mnoge radio stanice u Vojvodini, koje su emitovale programe nacionalnih manjina - ugašene su, ali je Radio Subotica opstao, zahvaljujući nacionalnim savetima nekoliko zajednica na severu Bačke, a novi vlasnik je Vladan Stefanović, vlasnik preduzeća „VTV Com Net“

  Nakon što Agencija za privatizaciju pre tačno godinu dana, nije odobrila treći krug privatizacije Radio Subotice, lokalna samouprava je lane, od novembra prestala da finansira gradski Radio, koji je emitovao program na tri jezika, srpskom, mađarskom i hrvatskom, pošto je istekao zakonski rok za povlačenje države iz vlasništva u medijima. Radio je ipak opstao, zahvaljujući razumevanju nacionalnih saveta nekoliko nacionalnih zajednica, pa se emituje i novi program na bunjevačkom, koji ranije nije emitovan.

  4751_1.jpg

  Grad Subotica je bila osnivač i vlasnik Radio Subotice, koja je zapošljavala 46 radnika, na tri programa za manjine. Dva pokušaja privatizacije tog medija nisu uspela, jer budući kupac bi teško ostvario profit na tržištu, a Agencija nije odobrila i treći pokušaj da Radio pređe u privatne ruke. Grad više nije finansirao Radio, koji je ostao i bez druge frekvencije, koju mu je ustupila RT Vojvodina.

  Zaposlenima je isplaćena otpremnina, a osmoro radnika koji su bili vlasnici akcija, prodali su ih u međuvremenu preduzeću „VTV ComNet“, formirano je Društvo sa ograničenom odgovornošću, a vlasnik Vladan Stefanović je rekao da rizik za poslovanje postoji, jer je potrebno i finansijski konsolidovati Radio Suboticu i vratiti dug.

  —Cilj nam je da Radio emituje programe koje je emitovao i ranije, dok je radio kao javno preduzeće. To je Radio sa višedecenijskom tradicijom, građani su pisali i peticiju za spas Radio Subotice. Sada emitujemo programe na srpskom, mađarskom, hrvatskom, a novina je već mesec dana i bunjevački program, jer je to inicijativa Bunjevačkog nacionalnog saveta. Otvoreni smo i za nacionalne savete drugih nacionalnih zajednica u Subotici, gde živi 28 nacija, da obezbede svoj program, kaže Vladan Stefanovič, čije je preduzeće „VTV ComNet“ osim u Subotici, vlasnik i medija u Bečeju i Vrbasu.

  N.Harminc

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja