Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.06.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Premijerno izvedena predstava „Dva u jedan“ u Narodnom pozorštu
  Vodvilj o prevari i lažnom moralu
  19.12.2016.

  Drama na srpskom jeziku Narodnog pozorišta u Subotici izvela je premijerno 9. decembra predstavu „Dva u jedan“ po tekstu Reja Kunija, u režiji Petra Jovanovića koji prvi put sarađuje sa ovim pozorištem.

  Predstava je laka komedija, vodvilj, a radnja se odvija osamdesetih godina prošlog veka u Londonu, u vreme kada je Margaret Tačer bila premijerka. Ulogu ministra tumači Vladimir Grbić, njegovu suprugu igra Sanja Moravčić, asistent ministra je Igor Greksa, dok je uloga sekretarice i ljubavnice poverena Karmen Bardak. Igraju i Zoran Bučević, Srđan Sekulić, Snežana Jakšić, Vesna Kljajić – Ristović i Milan Vejnović.

  4756_1.jpg

  - Rej Kuni u svojoj komediji govori o naličju režima Margaret Tačer, čije posledice i mi danas proživljavamo u našoj zemlji. Istovremeno je Orvel u svom delu „1984“ oslikao jednu od mogućih apokaliptičnih vizija sveta. U našoj predstavi, kada se osvrnemo na tu 1984. godinu dolazimo do zaključka da je apokalipsa tada začeta, kao i lažni konzervativni moral koji sa sopstvenim licemerjem izlazi na kraj sejanjem smrti svuda po svetu, dok u svojoj intimi iživljava erotske fantazije i seksualne frustracije. Ovakav šizofreno ustrojeni svet političara plodno je tlo za histeričnu komediju, punu vratolomnih preokreta pokrenutih lažima – kaže reditelj Petar Jovanović.

  Jovanović poručuje da je ansambl Narodnog pozorišta u Subotici svoj teatarski poduhvat izveo bez iluzija da će ovom predstavom promeniti svet, ali sa motom „ako ne možeš da ih pobediš, ti im se narugaj!“.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja