Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Praznični spektakl sa lampionima ispred Dudi Co Robne kuće tehnike
  24.12.2016.

  Prošli petak će Subotičani koji su se u 18 časova našli isped ili u blizini Dudi Co Robne kuće tehnike dugo pamtiti po neuobičajenom prazničnom spektaklu kada je podeljeno i lansirano dve stotine lampiona čime je započeta velika Dudi Co božićno-novogodišnja akcija. Ovo je bio jedinstveni događaj koji je vredelo videti i koji je u naš grad doneo pravo praznično raspoloženje. Zamišljeno je dve stotine želja koje su s nadom i osmesima poslate u nebo šireći pozitivnu energiju, a okupljeni su se “grejali” uz božićne zvuke, medovaču, kuvano vino i čaj. Cilj kampanje je, kako kažu u Dudi Co-u, da širi dobro raspoloženje i pozitivnu energiju i, naravno, da se skrene pažnja na poslovanje i velike akcije koje pripremaju za kupce u decembru u svim prodavnicama ovog lanca tehnike u Subotici, Adi, Senti, Kanjiži i Bačkoj Topoli.

  4776_1.jpgZanimljiva je stvar da svako ko vidi leteće lampione nije siguran da zna šta je na nebu i prvo pomisle na leteće tanjire ili neki drugi fenomen. Po starokineskoj legendi prvi put je u II veku Leteće lampione upotrebio najveći kineski general i strateg Zhuge Liang, kao sredstvo signalizacije. Kasnije počinju da se koriste papirni baloni od rižane hartije na festivalima kao izvor razonode i veselja čime poprimaju simboličnu vrednost i postaju važan deo azijske kulture. Na Tajlandu, lampioni se masovno puštaju na Khom Loy festivalu i dok oni slobodno lebde ka visinama, tajlanđani veruju da sa njima odleću i sve njihove želje i brige. Smatra se da ukoliko poklonite lampion, za uzvrat dobijate prosvetljenje, jer vatra koja pokreće lampion predstavlja mudrost koja pokreće čoveka. Prema staroj Azijskoj tradiciji poželite vaše želje, šapatom ih izrecite u lampion ili flomasterom zapišite na lampionu, a onda ih pustite da odlete...

  Leteći lampioni u svetu su prava atrakcija na žurkama, venčanjima, rođendanima i veoma drag i izuzetan trenutak uoči dočeka Nove godine i napokon su sa svetskih meridijana stigli u Srbiju, a Subotica je u petak, sa ovom lepom akcijom koju je inicirala kompanija Dudi Co, inače prepoznatljiva po originalnim kampanjama i dešavanjima, zaista delovala čarobno i svetski. Bez obzira da li se pušta jedan ili stotine njih, leteći lampioni izgledaju predivno. Osim toga, potpuno su bezbedni i biorazgradivi. U petak su leteći lampioni bili vidljivi kilometrima i nebo je dvadesetak minuta bilo ispunjeno neverovatnom slikom. Krajnji rezultat je bio magičan i veličanstven doživljaj koji su doživeli svi koji su se u ovom trenutku našli u blizini Dudi Co Robne kuće tehnike na Segedinskom putu.

  4776_2.jpg“Osećam se kao da sam u nekoj svetskoj metropoli! Ovo je jako lepo osmišljeno. Trebalo bi da bude više ovako lepih dešavanja” rekla je R.B. iz Subotice. “Došli smo sa porodicom da zamislimo želje i da vidimo lampione. Baš je dobra atmosfera. Poželećemo zdravlje i sreću!” - V.N. iz Subotice. “Ne znam još šta ću da zamislim. Pošto smo upravo kupili mašinu za veš, možda ću da zamislim tako nešto, npr. za sušenje veša...” - K.B. Iz Subotice. “Zamisliću da položim ispit (smeh). Šalim se. Ne mogu da vam kažem šta ću da zamislim. Kažu da želju ne smeš da ispričaš dok se ne ostvari!” -N.D. Iz Horgoša.

  Po čarobnoj atmosferi i veselom raspoloženju, ovaj događaj je zaista pokrenuo praznično raspoloženje stavljajući Suboticu na lestvicu više i približavajući je lepim svetskim trendovima, a u Dudi Co kompaniji najavljuju, pored uvek aktuelnih dobrih cena, još mnogo lepih događaja u 2017. godini, čestitajući svima božićno-novogodišnje preznike s najlepšim željama.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja