Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  RPK dodelila Godišnje nagrade za tri preduzeća iz Subotice, i firmama iz Sente i Martonoša
  Najbolje subotičke firme „Čistoća i zelenilo”, „SMB gradnja” i „Bane”
  26.12.2016.

  Na sednici Regionalne privredne komore Subotica, u sredu, 21. decembra, dodeljene su godišnje nagrade Komore i uručene rukovodstvu pet najboljih preduzeća, u konkurenciji 5000 firmi u Subotici
  • Slobodan Vojinović ocenio da je Region lokomotiva razvoja Srbije, na osnovu rezultata izvoza i suficita!

   4777_1.jpg

  Slobodan Vojinović, predsednik Regionalne privredne komore Subotica je naznačio važnost ove nagrade, jer u regionu posluje 5000 firmi, a privrednici praktično sami ocenjuju rezultate drugih privrednika, što je kako je rekao, verovanto najrealnija ocena u nagrađivanju.

  Tri firme iz Subotice, SMB gradnja, porodično preduzeće „Bane“ i javno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ primile su godišnje nagrade, a izvan Subotice, najboljim preduzećima proglašene su „Senta promet” i „Telek paprika” iz Martonoša.

  Na XI sednici RPK , bilo je reči i o privrednim kretanjima Regiona.

  —Ovu 2016. godinu završavamo sa suficitom od čak 30 odsto, sa Rusijom, Nemačkom i ruskom federacijom, a izvoz je veći za takođe trideset odsto, sa zemljama EU, te stoga ocenjujemo da je ovaj Region lokomotiva razvoja Srbije. Očekivanja za sledeću godinu su veoma optimistična, računamo na rast industrijske proizvodnje od 2,7 odsto, podvukao je Vojinović.

  Predsednik RPK Subotice je istakao , da su proizvodni rezultati za 10 meseci su bolji, nego u drugim regionima.

  —Sada smo ostvarili stopu od 8 posto ukupnog prometa Srbije. To je izuzetno dobar rezultat, a preko milijardu i 800 miliona imamo promet sa inostranstvom, imamo rast industrijske proizvodnje i prerađivačke industrije. Stvorena je dobra sinergija, a kruna svega je 57 stranih investicija i preko dve milijarde dolara na ovom našem tržištu. Raditi sa 117 zemalja u svetu, je apsolutni rekord našeg regiona u Srbiji. Ovogodišnji pokazatelji su izuzetni, jer imamo rast izvoza od 30 odsto, dok su svi u suficitu. Znači izdržali smo pritisak konkurencije, EU i drugih država, pa se Srbiji vraća osmeh na lice, rekao je na konferenciji Slobodan Vojinović.

  On je o budućim planovima nagovestio, da ukoliko tržište ostane stabilno, očekuje se rast industrijske prozvodnje za 2,7 odsto, ali je nagovestio da bi svako pomeranje na tržištu dovelo i do neočekivanih gubitaka.

  —Ukoliko se nešto negativno bude dešavalo u EU, mi ne bi mogli ponovo lako prebroditi stanje kao početkom devedesetih. Promet u regionu je sada 82 posto sa zemljama EU. To je izuzetan i značajan partner, a ako ne bude nekih lomova na tržištu, imaćemo predispozicije za dobar rezultat, rekao je Vojinović. N.

  Donacija školi

  Regionalna privredna komora donirala je i komplet knjiga Hemijsko tehnološkoj školi iz Subotice, jer je ova škola jedna od prvih koja je započela saradnju sa privredom.

  N. H. Karanović

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja