Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.06.2018. ?etvrtak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  U Gradskoj kući i Hali sportova održan veličanstven koncert
  Sto violina Mađarskog nacionalnog ciganskog orkestra
  28.12.2016.

  U prepunoj Hali sportova Subotice održan je veličanstven koncert Mađarskog nacionalnog ciganskog orkestra „Sto violina“ iz Budimpešte. Oko 2.500 ljudi uživalo je u tročasovnom kulturnom događaju, programskom spektaklu najpoznatijih dela Štrausa, Bramsa, Lista, a posetioci su imali prilike da slušaju i tradicionalnu rusku i grčku muziku, ali i budimpeštanske čardaše.

  4791_1.jpg

  Ferenc Šanta, kralj violine, zajedno sa Mađarskim nacionalnim ciganskim orkestrom nastupao je širom sveta, i predstavio muzičku baštinu ove regije.

  4791_2.jpgVirtuozi najrazličitijih gudačkih i drugih instrumenata, u živopisnoj tradicionalnoj nošnji svirali su bez nota, a u prepunoj Hali sportova grada na severu Bačke izvođači su se osećali kao na elitnim pozornicama sveta, pa se nadaju, kaže Stevan Ivanić iz orkestra da će ubuduće tradicionalno nastupati u Subotici pred novogodišnje praznike.

  Publiku je oduševio i nastup violinistkinje Vivijen Lakatoš, šestogodišnje devojčice izuzetnog talenta, koja je rođena u Subotici, a sada je na školovanju na Bečkoj akademiji, a publika je fascinirana bila nastupom ove talentovane učenice.

  N.H.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja