Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  „KfW“ ulaže 30 miliona u subotičku ambulantu i salu za fizičko vaspitanje
  29.12.2016.

  Zahvaljujući donaciji Nemačke razvojne agencije „KfW“, u okviru programa jačanja socijalne infrstrukture u opštinama pogođenim migrantskom krizom, u Osnovnoj školi „Đuro Salaj“ biće izgrađena fiskulturna sala.

  Škola je građena početkom 20. veka, pohađa je oko 400 osnovaca i nema prostor za održavanje nastave fizičkog vaspitanja, već đaci vežbaju u učionici ili u dvorištu kada to vremenske prilike dozvoljavaju.

  4797_1.jpg
  Mimica Andrić, Nenad Ivanišević i predstavnici subotičke gradske uprave

  - Na inicijativu Aleksandra Vulina, ministra, i Bogdana Labana, gradonačelnika Subotice, postignut je dogovor sa „KfW“ da se 15 miliona dinara opredeli za fiskulturnu salu i isto toliko novca za izgradnju ambulante u naselju Prozivka. Projekat sale je spreman, a na Međunarodni dan migranata u Preševu je potpisan ugovor i tada će zvanično početi procedura za izbor projektanta, zatim i izvođača radova za svih 27 projekata u Srbiji – rekao je u Subotici Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

  Ivanišević očekuje da radovi u Subotici počnu u aprilu i da najveći deo posla bude završen 2017. godine.

  Rukovodstvo škole je decenijama pokušavalo da reši problem nedostatka sale za fizičko vaspitanje, ali nikada nije bilo dovoljno novca.

  - Presrećni smo zbog naše dece jer će konačno imati normalne uslove za časove fizičkog. Ovo je velika prekretnica za našu školu i omogućićemo učenicima da se besplatno bave sportom jer puno dece nema mogućnost da plaća treninge – kaže Mimica Andrić, direktorica OŠ “Đuro Salaj”.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja