Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Na Otvorenom univerzitetu otvorena izložba Necenzurisane laži, Info službe SNS-a
  Laban: Tekstovi dokaz da cenzure - nema
  02.01.2017.

  Na Otvorenom univerzitetu u subotu, 24. decembra svečano je otvorena izložba „Necenzurisane laži“, koju je pripremila Informativna služba Srpske napredne stranke.

  Otvaranju izložbe prisustvovali su potpredsednici SNS-a, Miloš Vučević gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Srpske napredne stranke, Milenko Jovanov, potpredsednik SNS-a i predsednik poslaničke grupe SNS-a u Skupštini Vojvodine, Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice, članovi i simpatizeri stranke kao i brojni mediji.

  4811_1.jpg

  Na izložbi su na tablonima na zidovima prikazana čak 2.523 negativna medijska teksta, koja su u protekle dve godine o aktuelnoj vlasti objavljena, kako bi na osnovu njih, građani mogli da procene ima li cenzure u Srbiji.

  - Ako vas neko optužuje za cenzuru ne možete na bolji način da dokažete da li u jednoj zemlji ima ili nema cenzure osim ako prikažete sve tekstove koji govore sa toliko mržnje prema jednom čoveku, Aleksandru Vučiću, njegovoj porodici, SNS-u, jer su istovremeno taj čovek i ta stranka optuživani za cenzuru u Srbiji. Motiv je bio da se na jednostavan način ponudi građanima da sami zaključe ima li ili nema cenzure u Srbiji. Sve ove slike, svi ovi naslovi, svi ovi tekstovi, vrlo jasno pokazuju da cenzure nema, ali da itekako ima zloupotrebe slobode medija, da ima iznošenja najodvratnijih laži, da se ne štede ni maloletna deca kada je Aleksandar Vučić u pitanju, da nema granica kada je ta mržnja usmerena ka njemu. Možete da verujete da tu cenzure ima, a možete da verujete svojim očima - poručio je Milenko Jovanov, potpredsednik Srpske napredne stranke i predsednik poslaničke grupe SNS-a u Skupštini Vojvodine.

  Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Srpske napredne stranke, Miloš Vučević istakao je da je na njega, iako je izložbu već imao priliku da pogleda, ona ponovo još jednom ostavila snažan utisak zbog velike mržnje prema Aleksandru Vučiću.

  - Istinu ne možete sakriti, istinu možda možete privremeno zaustaviti, ali ona na kraju nađe put do ušiju ljudi, do očiju javnosti. Jedno je biti slobodouman, a nešto sasvim drugo slabouman, pa lagati, falsifikovati, brutalno napadati i izmišljati grozote protiv predsednika stranke i njegove porodice, protiv prijatelja naše stranke. Istina je da u Srbiji nema cenzure, ali ima necenzurisanih laži, papir trpi laži, ali istina je oko nas. A istina je da Srbija ide napred, da ide putem razvijene i dobro uređene, politički stabilne države - rekao je Miloš Vučević.

  Na pitanje šta konkretno izložbom želi da se poruči građanima Subotice, Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice posebno je istakao divljenje što je Subotica treći grad u Srbiji, a prvi u Vojvodini koji ima jednu takvu izložbu.

  - Otvaranjem izložbe želimo da pokažemo građanima šta se sve iznosilo u prošlosti u javnosti. U nekoliko izbora smo pokazali da što nas više napadaju, bolje pobeđujemo. Tako ćemo i nastaviti. Naše je da govorimo o rezultatima rada Republičke i Pokrajinske vlade i lokalne vlasti i na to smo ponosni. Subotičani su videli koliko smo uvaženi donošenjem republičkog budžeta, kao i pokrajinskog- naglasio je gradonačelnik Bogdan Laban.

  Subotica je posle Beograda i Kruševca, treći grad u Srbiji, u kom je postavljena izložba „Necenzurisane laži – Manipulacija pojmom cenzure u Srbiji 2014 – 2016.“ koju organizuje Srpska napredna stranka. Izložba će u holu Otvorenog univerziteta biti otvorena u narednih mesec, a od subote je za sve informacije građanima dostupan i web sajt www.necenzurisanelazi.com

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja