Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Najava programa za Badnji dan
  Večeras paljenje Badnjaka na Trgu
  06.01.2017.

  Već je 24 godine od kako Srpski kulturni centar “Sveti Sava” zajedno sa subotičkom Crkvenom opštinom organizuje kolektivni odlazak po Badnjak, a zatim sledi i njegovo paljenje na centralnom Trgu. Ove godine, program će obogatiti Vertebsko pozorište i guslarsko veče:

  “Ove godine, kao i ranijih godina, biće okupljanje u 8 časova, na Badnji dan ispred Hrama Vaznesenja Gospodnjeg i odatle će krenuti kolona prema šumi Makova sedmica. Na ulazu u šumu će biti poređani Badnjaci koji će biti paljeni po subotičkim Hramovima i na subotičkom Trgu. Najčešće, subotička Crkvena opština uzima jedan badnjak a Aleksandrovo, drugi koji nose u svoj Hram. Povratak sa seče Badnjaka je u 9:30h i dolazi se do Hrama Vaznesenja Gospodnjeg. Pauza je do 16:45h kada se ponovo okupljamo u Hramu gde se formira kolona i Litija polazi u 17h na glavni Trg. Pozornica će biti postavljena gde će se izvesti program Vertebskog pozorišta koje će najaviti rođenje Hristovo. Program će trajati sat vremena. U 21h, u prostorijama Srpskog kulturnog centra u zadužbini Dušana Radića organizovano je guslarsko veče. Ove godine su nam gosti Željko Čurović, Saša Laketić i Slavko Jeknić”. -najavio je Milan Marodić, direktor Srpskog kulturnog centra “Sveti Sava”.

  4829_1.jpg

  Apel građanima: U šumu krenite organizovano

  Pošto u našoj šumi nema više hrasta koji se može rezati, Badnjak se u šumu donosi iz Monoštra. Apelujemo na građane da poštuju tok organizacije, da dolaze u šumu organizovano u koloni i da se ne odvajaju i ne traže hrast pojedinačno jer se retko može naći.


  Lazarela Marjanov

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja