Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Novogodišnji gala koncert Vojvođanskog kamernog orkestra
  11.01.2017.

  U Gradskoj kući pred sam kraj 2016. godine održan je tradicionalni gala koncert koji su ovoga puta izveli članovi Vojvođanskog kamernog orkestra.

  Orkestar je osnovan 2014. godine, u njegovom sastavu su najbolji muzičari iz Novog Sada, Sombora, Zrenjanina, Subotice i drugih vojvođanskih gradova koji su ujedno i članovi Beogradske filharmonije, Novosadske opere i Vojvođanskog simfonijskog orkestra. U njihovoj pratnji nastupili su solistkinja Mirna Radulović, Pamela Kiš Ignjatov, sopran, i violisti Andrej i Florijan Balaž, sin i otac, a dirigent je bio Čaba Paško.

  4846_1.jpg

  - Bila nam je izuzetna čast da se četvrtvi put predstavimo subotičkoj publici i zahvalni smo gradonačelniku i lokalnoj samoupravi što su prepoznali naš kvalitet i što su nas pozvali da nastupimo. Sedište Vojvođanskog kamernog orkestra je u Subotici, a naši članovi su cenjeni muzičari koji mogu mnogo da pruže – kaže profesor violine Miloš Nikolić, umetnički direktor VKO i koncert majstor.

  Publika je imala priliku da čuje premijerno izvođenje pojedinih aranžmana, pisanih upravo za novogodišnji gala koncert u Subotici.

  4846_2.jpg- Mirna Radulović je nastupila sa „Sleigh Ride“ Andersona, „The Christmas Song“ Torme/Vels, „Holy Night“ Adam, „Santa Claus is Coming To Town“ Gillespie, „Let it snow“ Cahn. Pamela Kiš Ignjatov je izvela „Mal D Amore“ Buzzi, „Melodia Sentimental“ Lobos, „Granada“ Lara, dok su Andrej i Florijan Balaž izveli Frolov „Divertimento“ za dve violine i orkestar. Uvek dajemo šansu mladim talentima i podržavamo ih. Volim da dajem deci koja puno ulažu u sebe i vežbaju po pet, šest sati dnevno dok se njihovi vršnjaci igraju. Planiramo u maju ili aprilu da ponovo nastupimo u Subotici zajedno sa mladim talentima, državnim prvacima – najavio je Miloš Nikolić.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja