Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Proslavljen Badnji dan
  13.01.2017.

  Srpski kulturni centar “Sveti Sava” zajedno sa subotičkom Crkvenom opštinom je i ove godine, 6.januara na Badnji dan, organizovao kolektivni odlazak po Badnjak i njegovo paljenje na centralnom Trgu.

  Na Badnji dan veliki broj građana se ranim jutrom okupilo ispred hrama Vaznesenja Gospodnjeg da bi krenulo u tradicionalnu seču Badnjaka u šumu na Makovoj sedmici.

  4854_1.jpg

  Nakon obreda osvećivanja i seče Badnjaka, litija iz hrama Vaznesenja Gospodnjeg je u 17 časova krenula na Centralni trg na kome je organizovano paljenje Badnjaka. Litiju je predvodio Božić Bata kojeg je pratilo veliki broj građana.

  4854_2.jpgNa Trgu je bio održan kulturno- umetnički program gde su učenici, polaznici veronauke, uz Božićne pesme i običaje najavili rođenje Hristovo. Građanima se obratio otac Zvonko Angelovski i poželeo svima da stvaraju mir, radost i ljubav u sebi i oko sebe: - Ponesite mir u svojim srcima i u vaše domove. Gde god da živite i gde god da radite, uvek uz sebe i oko sebe stvarajte atmosferu božanskog mira, radosti i ljubavi – poručio je otac Zvonko.

  Program se nastavio u prostorijama Srpskog kulturnog Centra u kojima je održano guslarsko veče i na kraju je u porti hrama Vaznesenja Gospodnjeg održana Božićna liturgija.

  L. Marjanov

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja