Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Zavičajna zajednica „Republika Srpska Subotica” proslavila svoju krsnu slavu
  14.01.2017.

  Zavičajna zajednica “Republika Srpska Subotica” je u ponedeljak, 9. januara na “Jelen” salašu proslavila Dan Republike Srpske i njenu krsnu slavu Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana.

  Predsednik ZZRS, Milorad Ćopić dočekao je sve goste među kojima su, pored predsedništva ZZRS Subotica, bili predstavnici Pokrajinske Vlade, gradonačelnik Apatina, članovi udruženja “Petar Kočić” iz Apatina i Bača i predstavnici drugih udruženja iz Subotice.

  4858_1.jpgNakon svečanog prijema, gostima se obratio ovogodišnji kum slave Zoran Mikić:

  -Meni je, na današnji sveti dan, velika čast i zadovoljstvo da vam se kao kum slave obratim ispred ZZRS. Mi smo građani sa područja Republike Srpske koji sada živimo na prostoru Republike Srbije u Subotici. Pre nekoliko godina smo se okupili da bi sačuvali tradiciju i običaje našeg naroda. Napomenuo bih da na području Subotice imamo 14 zavičajnih udruženja koja vode poreklo sa prostora Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Svi mi zajedno činimo jedno Krovno udruženje sa istim ciljem. Ovaj skup ću iskoristiti da Vam u ime Zavičajne Zajednice Republika Srpska u Subotici i u moje lično ime poželim svu sreću i da se na ovaj sveti dan okupljamo i narednih godina.- rekao je Mikić i predao svoje kumstvo Predragu Stanimiroviću.

  4858_2.jpgSlavski obred i lomljenje kolača obavio je otac Dragan Stokin koji je pozdravio sve prisutne i poželeo da se nikada više ne ponove stradanja kakva su bila na teritoriji Republike Srpske: -Želim da više ne dokazujemo patriotizam time što ćemo da ginemo nego da ga dokazujemo time što ćemo da rađamo decu svoju. Da se trudimo da jedno drugome pomažemo i da zemlju svoju obrađujemo.

   

  L. Marjanov

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja