Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Novi serijal popularne kultne serije za decu i odrasle
  „Fazoni i Fore” u Subotici
  22.01.2017.

  Radio Televizija Vojvodine i Power media production iz Novog Sada snimili su u Subotici jedan deo novog serijala kultne serije za decu i odrasle “Fazoni i Fore” autora Ljubivoja Ršumovića.

  Generacije koje su odrastale uz Ršuma imaju opet priliku da, sad sa svojom decom, uživaju u serijalu koji neguje srpski jezik i čuva našu tradiciju.

  4893_1.jpgSerija koja je nastala pre 31 godinu u Redakciji programa za decu Televizije Novi Sad i dalje je populana ne samo kod dece, već i kod onih malo starijih, njihovih roditelja, baka i deka,pa se s pravom može reći da je ovo porodična serija. Prve epizode ove serije bile su snimljene u Bečeju, u dvorcu Fantast, a za novi serijal, ekipa “Fazona i fora” se odlučila da lokaciju pronađu još negde u Vojvodini, tako su došli i do Subotice: -Trudimo se da nađemo što više zanimljivih mesta i objekata iz Vojvodine prikažemo u našoj seriji. Prve serije snimali smo u Fantastu kod Bečeja. Tamo nam nije trebao nikakav scenograf i svaka priča bila je skoncentrisana na dvorac Dunđerskog. Sada smo krenuli po celoj Vojvodini pa smo tako stigli i u Suboticu. - rekao je Ljubivoje Ršumović, autor serije.

  Snimljeno je novih 15 epizoda sa prepoznatljivim likovima kao što je Mirjana Karanović koja je u seriji od početka,ali ovog puta sa novom rubrikom „Foliranje" gde ona i dečak Aleksa Tubić razgovaraju o problemima odrastanja. Tu je i Ljubivoje Ršumović, autor i scenarista celog serijala, koji sa devojčicom Andreom Hrček obilazi Sremske Karlovce i upoznaje nas sa zanimljivim mestima i ljudima. Nova rubrika je i “Šta ću biti u životu", tema o kojoj se ne razgovara mnogo u porodici, u kojoj učestvuje 15 poznatih pesnika za decu i 15-oro dece koji će nam samouvereno reći šta će biti u životu. Naš književnik, Uroš Petrović, pisac zagonetnih priča za decu, ima svoju novu rubriku “Zanimljive priče” umesto nekadašnje “Raša pronalazač”. U svakoj epizodi, ko prvi reši zagonetku, od Uroša dobija posebnu lopticu koja može da posluži za hipnotisanje letećih veverica.

  4893_2.jpgDok se nove epizode “Fazona i fora” prikazuju na televiziji, autor uveliko planira sledeći serijal koji će se snimati po selima Vojvodine i imaće dve nove rubrike: - Pošto mi već planiramo sledeću seriju, ja imam dve rubrike koje će biti snimane u raznim mestima Vojvodine. Jedna se zove “Seoske lole i bekrije”, ovu rubriku ćemo snimati u 15 sela u Vojvodini gde ćemo pronalaziti ljude koji imaju šta da kažu, neku anegdotu, fazon i da malo zabave mlade ljude i decu. Druga rubrika će biti “Pesme o arhaičnim mudrostima” koje predstavljaju vojvođanske poslovice i uzrečice. Da pokažemo na licu mesta na šta se to odnosi. Primer dobar za to je: da li škripi đeram, ko je na bunaru?! Šta je đeram, šta je bunar i ko bi to mogao da bude na bunaru. - najavio je Ršum.

  U ovogodišnjoj seriji učestvuju pored pomenutih Ljubivoja Ršumovića, Mirjane Karanović i Viktor Savić, Borka Tomović,Uroš Petrović, Jovana Stipić, Vuk Ršumović, Lazar Jovanov, novinari Olivera Kovačević, Rada Đurić, Žika Nikolić, Kristina Đogo, Marina Sabadoš, Goran Eror, Nemanja Grujin, deca glumci, deca pevači, "FiF" bend predvođen Milanom Vraneševićem, pesnici za decu i još mnogi drugi.

  L. Marjanov

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja