Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Nema zatvaranja gerontoloških klubova
  15.01.2014.

  Iako se pred Novu Godinu pojavila informacija da će doći do zatvaranja gerontoloških klubova, zahvaljujući Vladi Vojvodine, do toga nije došlo. Naime, Nenadu Ivaniševiću direktoru Gerontološkog centra svečano je uručeno rešenje od Vlade Vojvodine za službu "Pomoći i nege u kući". Pokrajina je u ovu svrhu obezbila 5,5 miliona dinara, a Grad 41 milion,  što je dovoljno da se ova usluga realizuje tokom cele ove godine.

  491_1.jpg

  — Usluga košta 47 miliona dinara, Grad je uskratio deo sredstava, ali je zato pokrajina  31.decembra 2013.godine, obezbedila ostatak novca, kako ni jedan naš najstariji sugrađanin ne bi ostao bez usluge otvorene zaštite. To praktično znači da će se nesmetano nastaviti usluga tuđe nege i pomoći i rad gerontoloških klubova — rekao je Ivanišević.

  Pomoćnik pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku Tomislav Bogunović rekao je tom prilikom da ćese  ubuduće socijalne ustanove finasirati preko projekata. Očekuje se raspisivanje konkursa u februaru za nevladin sektor i socijalne ustanove.

  Služba pomoći i nege je počela u prigradskim mesnim zajednicama još od 2006.godine, kada je lokalna samouprava a na osnovu dugoročne strategije razvoja socijalne zaštite, prepoznala potrebu izjednačavanja položaja starijih sugrađana u smislu usluga socijalne zaštite koje se pružaju, bez obzira da li žive u gradu ili na selu.

  Alana Š.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja