Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Prvi put u Subotici
  Obeležen Međunarodni dan slagalice u Srbiji
  05.02.2017.

  U Subotici je prvi put u Srbiji obeležen 29. januar, Međunarodni dan slagalice koji se širom sveta obeležava od 1995. godine sa ciljem da se promoviše igra kao sjajno terapijsko i relaksaciono sredstvo i takmičarska disciplina.

  - Pre dve godine smo u Subotici osnovali Udruženje „Pazl Svet Srbija“ i konkurisali smo u Međunarodnu federaciju pazlera koja nas je primila, ali je uslov bio da radimo promociju pazl igara, slaganja i druženja i zabave kroz ovaj vid igre. Federacija nam je za danas pomogla tako što je obezbedila slagalice od najvećeg svetskog proizvođača pazla iz Španije, a mi ćemo ih pokloniti nekoj od dečjih ustanova. Cilj nam je da osnujemo ligu i da idemo na svetsko prvenstvo – kaže Siniša Mijatov iz Subotice koji zajedno sa suprugom svakodnevno izdvaja vreme za slagalice koje kasnije uramljuje.

  4947_1.jpg

  U subotičkom „Klein House“, osim jedne ekipe iz Beograda, svi koji su se zabavili sastavljanjem pazla bili su iz Subotice. Prijavljene ekipe dobile su kutije sa po 1.000 komada slagalice, a učesnici su morali da vode računa i za koje vreme će ih sastaviti.

  - Ambiciozni smo i kod kuće smo započeli slagalicu od 6.000 komada, videćemo kako će nam ići. Volim da razbijam monotoniju pazlom i ovo okupljanje mi se jako svidelo. Neko se nervira kada ne može da sastavi, a mene upravo to smiruje. Najduže smo sastavljali jednu slagalicu dva meseca – kaže Damir Petrekanović iz ekipe „Pazl šok“ u kojoj su i Hrvoje Ušumović, Dražen Reljić i Jovana Šarović.

  Na susret pazlera došla je i porodica Bažo.

  - Kod kuće jedan pazl sastavljamo već godinu dana. Najviše se sin time bavi i zbog njega smo i došli jer voli logičke igre – kaže Filip Bažo.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja