Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  Komunalne vesti
  16.01.2014.

  Gasifikacija

  Javno komunalno preduzeće "Suboticagas" prihvatilo je da završi investicioni projekat koji je još 2006. godine u naseljima započela beogradska AD "Telefonija" i da priključi 12 vangradskih mesnih zajednica na gasnu mrežu. U pitanju su Stari i Novi Žednik, Đurđin, Čantavir, Bačko Dušanovo, Bajmok, Tavankut, Višnjevac, Ljutovo, Mala Bosna, Bikovo i Verušić. Pripreme će početi ove a radovi 2015. godine. U pomenutim naseljima živi oko 40 hiljada stanovnika u 12 hiljada domaćinstava, i očekuje se da će veliki broj domaćinstava biti zainteresovano da uvede gas. „Suboticagas“ će po završetku radova sagledati mogućnost da, kao i u gradu, za stanovnike vangradskih mesta priključci budu besplatni.

  Prečistač

  U prvim mesecima 2014. godine, kada to vremenski uslovi dozvole, Javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" uradiće sanaciju betonskih konstrukcija na gradskom uređaju za prečišćavanje otpadne vode, kako bi prečistač posle pet godina rada dobio upotrebnu dozvolu. Objekti će se iznutra premazati sredstvom na bazi epoksivne smole, koje je nabavljeno iz uvoza, a izvođač radova na gradnji uređaja, holandska firma DHV, na ime odštete za učinjene propuste isplatila je Subotičanima 324 hiljade evra. Radovi na jednom naknadnom taložniku već su počeli u toku jeseni.

  Trojstvo

  Gradska komisija za spomenike donela je početkom leta 2013. odluku da se spomenik Svetom trojstvu vrati na svoje staro mesto ispred Gradske kuće. Kakoje saopštio predsednik Gradske komisije Šandor Kerekeš, prvi korak u tom poslu kada se pristupi njegovoj realizaciji biće raspisivanje tendera za restauraciju spomenika. Poslednji put kada je spomenik uklonjen iz centra i premešten kod katedrale Svete Tereze Aviljske polovinom sedamdesetih godina prošlog veka to su uradili Slovenci. U stručnim krugovima se očekuje da složen posao vraćanja spomenika na njegovo staro mesto počne tokom 2014. godine. Na starom mestu ostalo je, kažu, postolje spomenika koji je imao sedam stepenica.

  Računi

  Potrošači električne energije od februara će dobijati nove, jasnije račune za struju, najavljuju iz Elektroprivrede Srbije. Preduzeće „EPS Snabdevanje“ dostavilo je na zahtev Ministarstva energetike predlog novog računa, na kojem će na prvoj strani uz podatke o dugovanjima grafički biti prikazana i potrošnja po mesecima. Pored uplatnice, novi račun će sadržati i uputstva o tome kako ostvariti popust na utrošenu struju od pet odsto. Na poleđini će se nalaziti detaljni podaci o potrošnji i ceni struje po zonama i tarifama, a biće prikazana i stara dugovanja za RTV pretplatu.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja