Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 17.07.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Pokret za građansku Suboticu saopštio :
  Aktuelna gradska vlast je autokratska
  11.02.2017.

  Pokret za građansku Suboticu smatra da je lokalna vlast autokratska i da postoje zatvoreni centri političke moći na koje gradjani Subotice nemaju nikakav uticaj

  Pokret za građansku Suboticu uputio je saopštenje kojim upućuje kritike na račun aktuelne vlasti, ocenjujući je autokratskom.

  4973_1.jpg—To je naročito vidljivo prikikom donošenja odluka u Skupštini grada, gde je demokratija svedena na nivo puke formalnosti i praktično se sprovodi diktatura vladajuće većine. U produbljivanju autokratskog načina vladanja svoj doprinos pruža i Savez vojvodjanskih Mađara, koji je takvim delovanjem doveo sebe i svoju politiku u vrlo nezavidan položaj, kažu iz Pokreta građanske Subotice.

  Pokret ocenjuje, da takav autokratski način rukovodjenja stvara nepotizam, i stranačko zapošljavanje.

  —Dokazi za nepotizam ogledaju se i u činjenici da je omogućeno zapošljavanje bliskih rođaka, žena i kumova u javnim ustanovama ili državnim preduzećima. Simptomatično je i dovođenje takozvanih kadrova iz Beograda i Novog Sada na značajna direktorska mesta u Suboticu, pa to nameće pitanje da li u Subotici ne postoje stručne, moralne i kompetentne osobe za ta mesta, konstatuju u Pokretu za građansku Suboticu, i ističu svoje zalaganje da se prekine dosadašnja praksa koja osiromašuje građane, utiče na iseljavanje i loš položaj ljudi, dok se Pokret zalaže da se šansa pruži stručnim, moralnim i kompetentnim građanima Subotice.

  S.N.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja