Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 16.07.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Reagovanje Srpske napredne stranke na optužbe Pokreta za građansku Suboticu
  Oprostite, razumemo Vaš bes!
  11.02.2017.

  Primetna nervoza i retorika sa primesama šovinizma i ksenofobije svojstvena u političkoj kampanji, blaćenjem tuđih kvaliteta i skrivanjem sopstvenih nedostataka, zahvatila je poprilično Pokret za građansku Suboticu – PZGS i preti da metastazira, ocena je Srpske napredne stranke na optužbe tog Pokreta.

  4974_1.jpgPokret za građansku Suboticu ne može da sakrije bes, što se u Subotici krenulo sa mrtve tačke i što je Subotica konačno, uz podršku republičke i pokrajinske vlasti, na dobrom putu da završi sve megalomanske projekte i reši finansijski kolaps, u koji nas je nesposobnošću uveo bivši gradonačelnik, sada predvodnik Pokreta i propasti za građane Subotice, neko, čiji lik i delo kao da su bili inspiracija Hansu Kristijanu Andersenu za njegovo delo „Carevo novo odelo“, u nameri da pokaže čovekovu večnu težnju za vladavinom i moći, kroz priču o uljuljkanom i nesposobnom vladaru okruženom licemernim saradnicima, kažu iz Srpske napredne stranje, u saopštenju kojim reaguju na optužbe Pokreta na račun vlasti.

  Iz SNS-a konstatuju, da stručnost, kompetentnost i moral koje Pokret za građane Subotice osporava najblažim saradnicima Gradonačelnika, vrednosti su neprepoznatljive i nedokučive za „stručnjake” kojima je bivši gradonačelnik okružen, pa i za njega samog.

  —Da li se stručnost i moral ogledaju u činjenici da je Grad ostavio sa preko 700.000.000,00 obaveza bez pokrića, da je deleći nezakonite otkaze ljudima uvukao Grad u gubitak, sporove i dodatne finansijske troškove, da se nikada nije pojavio na ročištu u sporu grada Subotice, pri čemu je doprineo da sud donese odluku o prinudnoj naplati od 1.100.000 eura, da je ulazio u neporebne kredite i ostavio budžet u ogromnoj dubiozi. Može li neko, za čije „vladavine“ je, po Izveštaju DRI, Grad utrošio oko pola milijarde dinara suprotno zakonu i propisima Srbije, da „drži slovo“ o stručnosti, kompetentnosti i moralu?, saopštavaju iz SNS-a.

  Info služba Gradskog odbora te stranke ocenjuje, da ti podaci govore kako se neko brine o javnim interesima građana.

  —Sadašnji gradonačelnik uspeo je da zaustavi tu eroziju i spreči da Grad bude dugoročno blokiran, što bi imalo višemilionske štete po sve građane Subotice. Pokret za građane Subotice, okružen nestručnim, nekompetentnim i nemoralnim saradnicima deli lekcije političkim neistomišljenicima, od besa što je našem Gradu, krenulo da se dešava DOBRO, i što su Gradonačelnik i njegovi najbliži saradnici našli put za to, kažu iz SNS-a.

  Takođe podsećaju, da je krajem protekle godine Vlada RS obezbedila 123,5 miliona za nastavak izgradnje Y kraka - a ove godine još 300 miliona, dok je u 2018. i 2019. godini projektovano 1,8 milijardi za završetak radova Y kraka. —Republika je dala 2017. godine 240 miliona za nenamenske transfere a ukupno sa Vladom APV oko 400 miliona za zgradu Narodnog pozorišta. Vlada RS je obezbedila 50 miliona za izgradnju carinskog terminala u Industrijskoj zoni Mali Bajmok. Autonomna Pokrajina Vojvodine je dala 1 milion eura za izgradnju proizvodne hale u Industrijskoj zoni, isključivo kao rezultat aktivnosti SNS-a. Za „Park Palić“ - previđeno je republičkim budžetom 10 miliona dinara. Vlada RS je obezbedila 466.500 eura za Palić i unapređenje vodnih sistema, nekoliko obrazovnih ustanova će ove godine biti adaptirano obezbeđenim sredstvima Vlade RS kroz Kancelariju za upravljanje javnim ulaganjima, završen je objekat u Kolevci za prijem maloletnih migranata, obezbeđena su sredstva za izgradnju ambulante u MZ Prozivka i drugi predvišeni projekti, navode iz SNS-a i zaključuju: „Oprostite, bivši gradonačelniče, razumemo Vaš bes”!

  Iz Srpske napredne stranke ocenjuju da saopštenjem Pokreta za građansku Suboticu, bivši gradonačelnik pokušava da zamete tragove svoje nesposobne vlasti, te da „o autokratiji priča prvi autokrata”. —Srpska napredna Stranka ne vodi se kriterijumima ko je odakle došao, je li u rodbinskim ili zavičajnim vezama – nego je li sposoban ili nije, a već uspešno rešava ozbiljne projekte koje Jene Maglai i njegovi kadrovi nisu ni znali ni umeli da reše, kažu iz SNS-a.

  S.N.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja