Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Policija uhapsila Miloša Čodanovića (28), zbog sumnje da je izvršio ubistvo bivše supruge Monike Ikotić (43)
  Nožem ubio bivšu suprugu Moniku, pred njenom majkom
  13.02.2017.

  U Subotici se dogodilo užasno ubistvo, bivšu suprugu Moniku Ikotić (43) usmrtio osumnjičeni Miloš Čodanović (28), uspešan subotički sportista, kojeg je policija uhapsila istog dana i saopštila da je osumnjičen za ubistvo

  Ubistvo Monike Ikotić (43) koju je brutalno ubio njen bivši suprug Miloš Čodanović (28) potreslo je Suboticu. Kako je policija saopštila, osumnjičeni Miloš se tereti, da je nakon kraće svađe, svojoj bivšoj supruzi naneo povrede nožem, od kojih je ona preminula u Opštoj bolnici u Subotici.

  4979_1.jpg
  Monika i Miloš sa njenom majkom i očuhom

  Nesrećna žena je već bez znakova života, kolima Hitne pomoći, u pratnji lekara dovežena u bolnicu u 9 sati i 32 minuta.

  - Kada su je doneli, imala je vidljiv dubok rez ispod potiljka, koji se pružao do kičmenog stuba. Urađena je reanimacija i preduzete su sve mere, ali na žalost smrt je nastupila u 9 sati i 50 minuta. Ekipa koja je dovela dala nam je podatak da je povređenu ženu muž napao nožem i naneo više ubodnih rana u predelu leve šake, leve podlaktice i leve nadlaktice i leve dojke, naveli su iz u Opštoj bolnici Subotica.

  Miloš Čodanović je na zaprepašćenje svih prijatelja i poznanika osumnjičen da je izbo nožem do smrti svoju bivšu suprugu Moniku Ikotić, a kako saznajemo ušasan događaj se dogodio u kući njene majke Julijane.

  Dok je pokušala da spase kćer, povređena je i majka Julijana, koja je, kaže, nožem kojim je njena kćer dobila smrtne ubode, zadobila povredu na prstu ruke, koji je u zavoju.

  Tragedija u kući Monikine majke Julijane i očuha, Boroša Đevi Lukača, dogodila se ujutro 7. februara, oko devet sati. Miloš je svratio da vidi Julijanu. Niko od porodice nije slutio da će već u prvim momentima njegove posete da se dogodi užas, da će dvoje dece ostati bez majke a majka bez kćerke.

  Julijana kaže za „Subotičke novine", da je Miloš ušao u njihovu kuću, u ulici Stevana Sremca 7, seo u kuhinju, gde ga je kafom i pićem poslužila Monika. Miloš joj je doneo cveće. Ništa nije slutilo na tragediju.

  U kuhinji se i dogodilo ubistvo, Julijana nam pokazuje fioku, gde je kaže, Miloš znao da stoji nož.

  —Nije prošlo dugo vremena, čula sam vrištanje, jauke, uletela sam u kuhinju i videla stravičan prizor. Miloš je nožem ubadao po telu moju kćer. Pritrčala sam, i počela da vučem Miloša za kaput. Ali, kao da je poludeo, nije prestajao da je ranjava, a ja sam dobila ranu na prstu dok sam ga vukla unazad. Krv je bila okolo, nisam znala šta se to događa, priča nam uz jecaje Monikina majka.

  Monikin očuh Boroš Đevi Lukač, kaže da nisu ni slutili takvo zlo, jer Miloš je stalno dolazio, znali su ga u Subotici kao dobrog čoveka, pisali su o njemu da je uspešan sportista.

  Julijana ponavlja, da joj nije jasno kako se moglo dogoditi najstrašnije, jer su Miloša hvalili da je bio ponos Subotice u sportu.

  -Tri godine je bio u braku sa Monikom, razilazili su se i ponovo nastavljali. Nismo se mešali, jer smo mislili da je ipak ljubav u pitanju. Monika je radila u fabrici, bila među dobrim radnicima. Nisu imali zajedničko dete. Monika je imala devojčicu (17) i sina (19) iz prvog braka. Odlični đaci su. U dobrim odnosima je bila i sa njihovim ocem. Kraće vreme su kod nas živeli Monika i Miloš, ali su otišli da budu podstanari prošle godine, a onda se i razveli, kaže Julijana.

  Dodaje da je Miloš ponovo počeo da dolazi, ali da nije mogla da nasluti kakva nesreća će se desiti.

  - Tog kobnog dana doneo je cveće, izgledalo je da hoće da se pomiri. Kada ga je poslužila kafom, ustao je naglo, izvukao nož iz fioke i počeo da je ranjava. Nisam uspela da mu otmem nož. Vukla sam ga za kaput, ali sam i sama naletela na nož, imam posekotinu na prstu. Nekako sam istrčala iz kuhinje u predsoblje, pozvala Hitnu pomoć, koja je ubrzo stihla i odvezla Moniku u Bolnicu, jeca Monikina majka.

  Hitna pomoć je pokušala reanimaciju, ali ni posle 20 minuta borbe za život u Bolnici Subotice, Moniki nije bilo spasa.

  Majka Julija, baka dvoje dece od 17 i 19 godina, koja su ostala siročad, grli decu bez reči, da im pomogne da prebrode bol koji ih je zadesio.

  —Ne mogu da izbrišem iz glave kako je skočio i zgrabio nož, ja sam gledala kako mi kasapi dete. Nisam uspela da je spasem, iako sam i sama bila ispred noža. Ubrzo posle Hitne pomoći došla je i policija. Miloš je uhapšen u dvorištu naše kuće, a dok su telo Monike prenosili u Hitnu, on je rekao „kriv sam, ali spasiću se, a vi spasite nju", saznajemo od majke.

  Ubrzo su saznali da je Monika podlegla ranama koje joj je Miloš nožem naneo, imala je ubode od ispod potiljka do kičmene moždine, rane na rukama. Majka Julija kaže da neće biti klasične sahrane, da će Moniku kremirati, kako je želela, grleći slomljenu decu posle jezive i užasne smrti njihove majke.

  Miloševi prijatelji su ga hvalili, bio je državni prvak u bacanju kugle za slabovide, a sada ga osuđuju i kažu da ne znaju šta ga je navelo da uradi tako nerazuman čin.

  —Delovao je pozitivno, bio je uspešan sportista u atletskoj disciplini bacanja kugle, da nas je pozvao razgovarali bi sa njim, kažu Miloševi drugari.

  Više javno tužilaštvo u Subotici je 8. februara podnelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog Miloša Čodanovića, zbog sumnje da je izvršio ubistvo. Osumnjičenom Milošu Čodanoviću je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Subotici odredio pritvor.

  Oproštaj na fejsbuku

  Dva dana pre tragedije, Miloš je na fejsbuku promenio profil, stavio svoju i Monikunu fotografiju sa venčanja i nekoliko oproštajnih rečenica. Prijatelji su to tumačili kao trenutni izliv emocija, jer su znali za njegovu ljubav prema Moniki. Šta je bio neposredni okidač da ubije ženu, ne zna se, a Miloš je objavio da - „Sve velike ljubavi imaju tužan kraj, pa i moja, neću biti sa vama više, samo da bude srećna Monika Ikotić, zbogom... Molim najbolje drugare da ne puste suzu na mom grobu, pesmom da me isprate" – objave su koje je Čodanović pisao na društvenoj mreži fejsbuk noć uoči strašne tragedije.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja