Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.07.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Obrazovanje
  Anamaria Tumbas, učenica 8H OŠ „Matko Vuković”
  Želim još bolje rezultate
  16.02.2017.

  Anamaria Tumbas, učenica 8H razreda OŠ”Matko Vuković” iz Subotice, važi za jednog od najboljih đaka ove škole. Posebno se ističe na matematici i na takmičenjima osvaja brojne nagrade. Zanimljivu stranu ove nauke, Anamaria je otkrila i zavolela u svojoj porodici: -Interesovanje za matematiku imam od malena. Mama mi je nastavnica matematike i uz nju sam mnogo toga naučila. Uvek sam volela da mi postavlja različite zadatke iz matematike i to je bio način na koji smo se igrale. - kaže Anamaria.

  4992_1.jpgPored škole i vannastavnih aktivnosti, slobodnog vremena ima vrlo malo a njega uvek iskoristi da vežba zadatke. Voli da svira klavir, pohađa i Osnovnu muzičku školu ali za matemaiku uvek izdvoji vreme:- Za matematiku moram da izdvojim posebno vreme. Pošto idem i u Muzičku školu, pre škole sviram klavir ili imam časove solfeđa, poslepodne sam u školi i uveče nakon urađenog domaćeg zadatka vežbam matematiku. Za nju uvek izdvojim po dva sata dnevno. Nije mi teško jer mi je motiv da osvojim nagradu na takmičenju. Tada se osećam vrlo ponosno i to me tera da se za svako sledeće takmičenje potrudim sve više jer želim još bolje rezultate. Volim sve oblasti iz matematike ali izdvojila bih funkcije jer ima puno računanja. - kaže Anamarija.

  Pored velikih uspeha na takmičenjima, Anamaria je dobar prijatelj. Ima mnogo drugara i uvek je spremna da pomogne i da ih sasluša. Oni je bodre i dele sreću sa njom kada im u školu donese diplomu sa takmičenja:

  4992_2.jpg
  Drugarstvo sa Marijom Dulić - iznad svega!

  - Anamaria je mnogo dobra. Uvek mogu da se oslonim na nju kada mi treba pomoć. Takva je i sa ostalim drugarima iz razreda. Ona je uvek tu da nam pomogne oko učenja a i da nas sasluša. Znam da mogu da joj se poverim jer ume da čuva tajnu. Pored svih obaveza, ona uvek uspe da nađe vremena za druženje. Sve u svemu, ona je pravi drug. - poverila nam se Marija Dulić, Anamariina drugarica. Anamaria je učenik koji pohađa nastavu po individualnom obrazovnom programu IOP3. Pripada grupi đaka koja su darovita, u njenom slučaju za matematiku. Talenat i darovitost koju poseduje podržava i njena nastavnica iz matematike Darija Svorcan koja sa ponosom ističe zadovoljstvo koje joj pruža rad sa Anamariom: - Ona je vrhunski takmičar pa čak i na međunarodnim takmičenjima. Od školskog do republičkog takmičenja, ona osvaja brojne nagrade. Sem toga, izvršava sve svoje zadatke i školske obaveze.U posledne vreme je postala snalažljivija i sklona je samostalnom pronalaženju rešenja na različite načine. Po meni, ona je jedan od đaka koji bi sigurno mogli da budu đak generacije. Pravo je zadovoljstvo raditi sa njom. - ističe Darija.

  Postignuti rezultati:

  MATEMATIKA
  4. razred
  Školsko 1. mesto Opštinsko pohvala
  Okružno 3. mesto
  5. razred
  Opštinsko pohvala
  Okružno pohvala
  7. razred
  Školsko 1. mesto
  Opštinsko 1. mesto
  Okružno 1. mesto
  Učešće na državnom

  KLAVIR
  Festival mladih pijanista “PIANISSIMO” 1. mesto (5.  Niži razred muzičke škole)
  Školsko 3. mesto (4. Niži razred)

  SRPSKI JEZIK
  - kao nematernji (7. Razred)
  Okružno 3. mesto
  Učešće na državnom takmičenju

  HRVATSKI JEZIK
  1. Međunarodni haiku natječaj za učenike osnovne škole
  3. mesto (7. Razred ) Prolaz na okružno takmičenje
  Učešće na državnom takmičenju

  L. Marjanov

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja